Overslaan en naar de inhoud gaan

Gewelddadige woningoverval in Kerkrade na intieme nacht

Geplaatst opdonderdag 25 februari 2021 - 7:00

Een woningoverval in Kerkrade lijkt een wonderlijke achtergrond te kennen. Op 9 februari drongen vier mensen gewapend een huis binnen, naar verluidt om verhaal te halen over een intieme nacht.

Dat blijkt uit informatie van L1. Donderdag buigt de onderzoeksrechter zich over het voorarrest van de vier verdachten.

Lees ook: Politie lost schot bij aanhouding Kerkrade

Intiem moment
Het mannelijke slachtoffer en één van zijn vrouwelijke belagers waren in het verleden intiem met elkaar. De man heeft inmiddels echter een serieuze relatie met een andere vrouw. Vermoedelijk zit daar de pijn, want in de nacht van 8 op 9 februari zetten zijn voormalige vlam en drie anderen koers richting de Winricusstraat.

Wapens op zak
Daar, in een woning aan de Winricusstraat, viel het viertal rond 1:30 uur binnen. Ze hadden een revolver en een pistool bij zich. Het ging om gasdrukwapens die op het oog niet te onderscheiden zijn van het echte werk. Er is niet geschoten tijdens de overval, maar volgens de slachtoffers zijn ze wel met de wapens geslagen. Ze claimen ook te zijn bedreigd.

Schot gelost
De politie werd niet lang na het voorval ingeseind en deed een poging de verdachten te arresteren. Die waren op dat moment in een woning in de Kampstraat. Omdat een van de mannelijke verdachten niet wilde luisteren, zo stelt de politie, werd een waarschuwingsschot gelost. Daarna konden de vier vermeende woningovervallers worden ingerekend.

Advocaten Wesley Houben en Kirsten Valkeneers willen voorafgaand aan de beslissing van de onderzoeksrechter niets kwijt over de zaak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen