Overslaan en naar de inhoud gaan

Gewelddadige scooterdieven bedreigden doodzieke man

Geplaatst opdinsdag 19 november 2019 - 20:53

Een ernstig ziek man uit Sittard die in juni dit jaar probeerde een scooterdiefstal in zijn straat te verhinderen, is door de scooterdieven met een mes bedreigd.

De politie liet dinsdagavond beelden van de brutale verdachten zien in het tv-programma Opsporing Verzocht op NPO 1.

Straat verkend
Op beelden van een bewakingscamera is te zien dat de daders eerst met een zwarte BMW-1 door de straat rijden en de omgeving afspeuren. Vervolgens krijgen ze de scooter in het vizier, waarna twee mannen uitstappen en de scooter stelen. Ze slepen de scooter vervolgens nogal lomp door de straat, zich nergens iets van aantrekkend.

Getuigen
De diefstal vond plaats op 15 juni in de Willem van Gelre Gulikstraat in Sittard op klaarlichte dag. Een oudere en ernstig zieke man die getuige was van de diefstal ging achter de dieven aan, en kwam daarbij ten val. Zijn zoon zag dat en ging achter de daders aan.

Mishandeling en bedreiging
Vervolgens kregen de daders en de zoon ruzie en werd de zoon mishandeld. De oudere man wilde zijn zoon te hulp schieten en werd vervolgens met een mes bedreigd. Toen er meer mensen op het hulpgeroep van de slachtoffers afkwamen, gingen de daders ervandoor. De gestolen scooter lieten ze achter in een brandgang in de omgeving.

Overleden
De politie geeft de zaak prioriteit omdat de zieke man inmiddels is overleden en zijn familie de zaak wil afsluiten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen