Overslaan en naar de inhoud gaan

Gewelddadige scooterdieven bedreigden doodzieke man

Geplaatst opdinsdag 19 november 2019 - 20:53

Een ernstig ziek man uit Sittard die in juni dit jaar probeerde een scooterdiefstal in zijn straat te verhinderen, is door de scooterdieven met een mes bedreigd.

De politie liet dinsdagavond beelden van de brutale verdachten zien in het tv-programma Opsporing Verzocht op NPO 1.

Straat verkend
Op beelden van een bewakingscamera is te zien dat de daders eerst met een zwarte BMW-1 door de straat rijden en de omgeving afspeuren. Vervolgens krijgen ze de scooter in het vizier, waarna twee mannen uitstappen en de scooter stelen. Ze slepen de scooter vervolgens nogal lomp door de straat, zich nergens iets van aantrekkend.

Getuigen
De diefstal vond plaats op 15 juni in de Willem van Gelre Gulikstraat in Sittard op klaarlichte dag. Een oudere en ernstig zieke man die getuige was van de diefstal ging achter de dieven aan, en kwam daarbij ten val. Zijn zoon zag dat en ging achter de daders aan.

Mishandeling en bedreiging
Vervolgens kregen de daders en de zoon ruzie en werd de zoon mishandeld. De oudere man wilde zijn zoon te hulp schieten en werd vervolgens met een mes bedreigd. Toen er meer mensen op het hulpgeroep van de slachtoffers afkwamen, gingen de daders ervandoor. De gestolen scooter lieten ze achter in een brandgang in de omgeving.

Overleden
De politie geeft de zaak prioriteit omdat de zieke man inmiddels is overleden en zijn familie de zaak wil afsluiten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen