Overslaan en naar de inhoud gaan

Gewelddadige scooterdieven bedreigden doodzieke man

Geplaatst opdinsdag 19 november 2019 - 20:53

Een ernstig ziek man uit Sittard die in juni dit jaar probeerde een scooterdiefstal in zijn straat te verhinderen, is door de scooterdieven met een mes bedreigd.

De politie liet dinsdagavond beelden van de brutale verdachten zien in het tv-programma Opsporing Verzocht op NPO 1.

Straat verkend
Op beelden van een bewakingscamera is te zien dat de daders eerst met een zwarte BMW-1 door de straat rijden en de omgeving afspeuren. Vervolgens krijgen ze de scooter in het vizier, waarna twee mannen uitstappen en de scooter stelen. Ze slepen de scooter vervolgens nogal lomp door de straat, zich nergens iets van aantrekkend.

Getuigen
De diefstal vond plaats op 15 juni in de Willem van Gelre Gulikstraat in Sittard op klaarlichte dag. Een oudere en ernstig zieke man die getuige was van de diefstal ging achter de dieven aan, en kwam daarbij ten val. Zijn zoon zag dat en ging achter de daders aan.

Mishandeling en bedreiging
Vervolgens kregen de daders en de zoon ruzie en werd de zoon mishandeld. De oudere man wilde zijn zoon te hulp schieten en werd vervolgens met een mes bedreigd. Toen er meer mensen op het hulpgeroep van de slachtoffers afkwamen, gingen de daders ervandoor. De gestolen scooter lieten ze achter in een brandgang in de omgeving.

Overleden
De politie geeft de zaak prioriteit omdat de zieke man inmiddels is overleden en zijn familie de zaak wil afsluiten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen