Overslaan en naar de inhoud gaan

Gewelddadige nepagenten moeten jaren de cel in

Geplaatst opmaandag 23 juli 2018 - 13:58

'Nepagenten' Yarmi D. en Geoffrey D. moeten respectievelijk veertien en negen jaar de cel in voor een reeks, veelal gewelddadige, misdrijven.

Kerkradenaar Yarmi (29) en zijn Heerlense 'collega' Geoffrey (41) pleegden, verkleed als agenten, een woningoverval in Landgraaf op 10 mei 2016. Dat was een van de meest beruchte misdrijven.

De mannen worden in deze zaak vrijgesproken van poging tot moord en van poging tot diefstal. Poging tot doodslag is volgens de rechtbank wel bewezen. "Bewuste en nauwe samenwerking tussen de twee verdachten is te bewijzen", aldus de rechter.

Helpende hand
Het duo ontkent niet in de woning te zijn geweest, maar Geoffrey stelt dat hij pas geschoten heeft toen het slachtoffer zich verweerde met een mes. De man zou Yarmi hebben gestoken, waarop Geoffrey de trekker overhaalde. Het slachtoffer overleefde de schietpartij. Overigens was dit incident reden voor de politie om het duo op de Nationale Opsporingslijst te plaatsen.

Lees ook: Forse celstraf dreigt voor beruchte nepagenten

Woningovervallen
Beide mannen hebben een strafblad van negentien pagina's, gevuld met onder andere overvallen, wapenbezit en diefstal. Yarmi wordt bovendien door justitie ook gezien als onderdeel van de Parkstad-bende. De Kerkradenaar wordt vrijgesproken voor plofkraak en in het brand steken van een auto. Volgens de rechter zijn een woninginbraak in Herzogenrath en autodiefstal daar wel te bewijzen.

Eis
Justitie eiste twee weken geleden nog twintig jaar celstraf voor Yarmi en twaalf jaar celstraf voor Geoffrey. Advocate Gita Biesmans vond dat Yarmi op vrijwel alle punten, behalve de heling van een auto, moet worden vrijgesproken. Volgens de raadsvrouw ontbreekt in veel zaken het bewijs om Yarmi te veroordelen. De schietpartij in Landgraaf ontstond door noodweer, stelt ze. Dat veegde de rechtbank van tafel. "De verdachten waren goed voorbereid. Ze wisten dat de slachtoffers thuis waren."

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen