Overslaan en naar de inhoud gaan

'Geweld tegen politie is onacceptabel en schandalig'

Geplaatst opmaandag 6 januari 2020 - 7:57

Geweld tegen politieagenten is 'onacceptabel en schandalig'. De politieteamchef van de regio Venray-Gennep en de burgemeester van Gennep reageren daarmee op de incidenten die tijdens de jaarwisseling in Noord-Limburg gebeurden.

In Molenhoek werden politieagenten bekogeld met zwaar vuurwerk en in Gennep werd de autoruit van een politieauto ingeslagen.

Incidenten
Hoewel de Limburgse politie volgens een woordvoerder een relatief rustige jaarwisseling kende, was het volgens politiechef Jan de Rooij in de kop van Limburg wel veel drukker met incidenten. Dat zegt hij in De Gelderlander.

Lees ook: Ruit politieauto ingeslagen bij incident in Gennep

Geschrokken
De Gennepse burgemeester Willebrord van Beek was geschrokken van het incident in zijn gemeente. "Alle agressie veroordelen we sterk. Op elke zaak waarbij hulpverleners aangevallen worden, zijn we fel en scherp", zegt hij in de krant.

Bekogeld
In Molenhoek werden agenten beledigd en bekogeld met zwaar vuurwerk toen ze afkwamen op een incident in het winkelcentrum. Daar hadden jongeren vuurwerk in een leegstaand pand gegooid. "Het is onacceptabel dat jongeren blijkbaar bewust het risico nemen dat er brand ontstaat met mogelijk ernstige gevolgen voor andere mensen", schreef hij op Facebook

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen