Overslaan en naar de inhoud gaan

Geweigerde Ricksen mag in rolstoel alsnog op KLM-vlucht

Geplaatst opvrijdag 7 oktober 2016 - 11:36

Fernando Ricksen mag vrijdagmiddag alsnog met het vliegtuig van Valencia naar Amsterdam vliegen. Een dag eerder werd de voormalig voetballer nog geweigerd.

Ricksen lijdt aan de dodelijk spierziekte ALS. Als gevolg van die ziekte is hij niet in staat om zijn riem zelfstandig los te maken. Dat was reden voor het KLM-personeel om de Heerlenaar donderdag te verbieden om op de vlucht te stappen in verband met de 'vliegveiligheid'.

Rolstoel
De luchtvaartmaatschappij komt daar een dag later echter op terug, weet RTL Nieuws. Ricksen mag vrijdagmiddag alsnog de vlieger naar Amsterdam pakken. Het standpunt van KLM is veranderd omdat Ricksen ditmaal met een rolstoel vliegt. Verdere details wenst een woordvoerder van KLM niet geven.

Beste plek
Vincent de Vries twittert bovendien dat Ricksen kan rekenen op een comfortabele vlucht. De schrijver van de biografie van Fernando Ricksen, die vaak als zijn woordvoerder optreedt, meldt dat de voormalig international de beste plek aan boord krijgt.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Doodzieke Fernando Ricksen geweigerd op vlucht'
Maradona zegt sorry en legt schuld bij organisatie
Ricksen ontmoet Maradona in Brunssum
Fernando Ricksen geniet met gezin van de zon
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen