Overslaan en naar de inhoud gaan

Gewapende overvallers bij Aldi: 'Ik weet je te vinden'

Geplaatst opmaandag 2 november 2020 - 12:25

Twee mannen die een Aldi-filiaal in Weert gewapend binnendrongen, zijn veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Ze dreigden medewerksters thuis op te zoeken als zij de kluis niet zouden openen.

Het duo vertrok daadwerkelijk met buit, maar werd al gauw ingerekend door de politie. Dit alles gebeurde op 14 augustus 2019.

Lees ook: Personeel bedreigd bij gewapende overval: duo (19) opgepakt

Rustig aan
De inmiddels 20-jarige Amin S. en leeftijdsgenoot Akram B. drongen rond 05:45 uur de supermarkt binnen. Dat lukte ze door twee medewerksters te bedreigen met een vuurwapen, naar eigen zeggen een BB-gun. "Doe maar rustig aan, er gebeurt jullie niets, maak de deur open", zou een van de overvallers hebben gezegd.

Echt lief
Eenmaal in de winkel moesten de vrouwen een afgesloten kantoor openen en datzelfde doen met de kluis in dat kantoor. Die kluis, waar minstens drieduizend euro in lag, werd geleegd door het jonge duo. Voordat Amin en Akram vertrokken, namen ze de autosleutels van de ene medewerkster en de identiteitskaart van de andere vrouw af.

"Jullie wachten een kwartier met de politie te bellen. Zo niet, dan weet ik je te vinden, want ik heb je ID. En denk eraan, we zijn echt lief voor jullie geweest", zei een van de overvallers voor vertrek.

Overval Aldi Weert (14 augustus 2019)
Foto: WeertDeGekste.nl

Diepe wonden
De gewapende overval sloeg diepe wonden bij de Aldi-medewerksters. Een van hen durft nog altijd niet met de fiets naar haar werk te gaan en wacht iedere ochtend tot een andere collega aanwezig is, voordat zij uit de auto stapt. De andere vrouw is naar eigen zeggen 'over-alert' als ze op haar werk is en had lang te kampen met nachtmerries en slapeloosheid.

Schulden betalen
Amin en Akram hebben pas maanden na hun arrestatie een bekentenis afgelegd. Ze verklaarden geld nodig te hebben gehad om schulden af te betalen. De avond voor het incident bedachten ze spontaan om de Aldi te overvallen. Dat vond de rechter zeer ernstig; kennelijk deinsde het duo er niet voor terug om ernstige strafbare feiten te plegen voor een extra zakcentje.

Niet minderjarig
Advocaten Jules Heemskerk (Akram) en Vasco Chorus (Amin) hoopten dat hun cliënten volgens het jeugdstrafrecht zouden worden berecht, maar dat werd door de rechter terzijde geschoven. De reclassering stelde verschillende rapporten op over de jonge overvallers en zag geen enkele aanleiding om ze als minderjarige te kwalificeren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen