Overslaan en naar de inhoud gaan

Gewapende overvallers bij Aldi: 'Ik weet je te vinden'

Geplaatst opmaandag 2 november 2020 - 12:25

Twee mannen die een Aldi-filiaal in Weert gewapend binnendrongen, zijn veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Ze dreigden medewerksters thuis op te zoeken als zij de kluis niet zouden openen.

Het duo vertrok daadwerkelijk met buit, maar werd al gauw ingerekend door de politie. Dit alles gebeurde op 14 augustus 2019.

Lees ook: Personeel bedreigd bij gewapende overval: duo (19) opgepakt

Rustig aan
De inmiddels 20-jarige Amin S. en leeftijdsgenoot Akram B. drongen rond 05:45 uur de supermarkt binnen. Dat lukte ze door twee medewerksters te bedreigen met een vuurwapen, naar eigen zeggen een BB-gun. "Doe maar rustig aan, er gebeurt jullie niets, maak de deur open", zou een van de overvallers hebben gezegd.

Echt lief
Eenmaal in de winkel moesten de vrouwen een afgesloten kantoor openen en datzelfde doen met de kluis in dat kantoor. Die kluis, waar minstens drieduizend euro in lag, werd geleegd door het jonge duo. Voordat Amin en Akram vertrokken, namen ze de autosleutels van de ene medewerkster en de identiteitskaart van de andere vrouw af.

"Jullie wachten een kwartier met de politie te bellen. Zo niet, dan weet ik je te vinden, want ik heb je ID. En denk eraan, we zijn echt lief voor jullie geweest", zei een van de overvallers voor vertrek.

Overval Aldi Weert (14 augustus 2019)
Foto: WeertDeGekste.nl

Diepe wonden
De gewapende overval sloeg diepe wonden bij de Aldi-medewerksters. Een van hen durft nog altijd niet met de fiets naar haar werk te gaan en wacht iedere ochtend tot een andere collega aanwezig is, voordat zij uit de auto stapt. De andere vrouw is naar eigen zeggen 'over-alert' als ze op haar werk is en had lang te kampen met nachtmerries en slapeloosheid.

Schulden betalen
Amin en Akram hebben pas maanden na hun arrestatie een bekentenis afgelegd. Ze verklaarden geld nodig te hebben gehad om schulden af te betalen. De avond voor het incident bedachten ze spontaan om de Aldi te overvallen. Dat vond de rechter zeer ernstig; kennelijk deinsde het duo er niet voor terug om ernstige strafbare feiten te plegen voor een extra zakcentje.

Niet minderjarig
Advocaten Jules Heemskerk (Akram) en Vasco Chorus (Amin) hoopten dat hun cliënten volgens het jeugdstrafrecht zouden worden berecht, maar dat werd door de rechter terzijde geschoven. De reclassering stelde verschillende rapporten op over de jonge overvallers en zag geen enkele aanleiding om ze als minderjarige te kwalificeren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen