Overslaan en naar de inhoud gaan

Gewapende overval scooterzaak in Opsporing Verzocht

Geplaatst opmaandag 19 oktober 2020 - 17:57

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond aandacht besteed aan een gewapende overval op een brommerhandel in Meerssen eerder dit jaar.

Op dinsdag 25 augustus rond de klok van 17:00 uur werd de zaak aan Tussen de Bruggen, de weg tussen Meerssen en Rothem, overvallen.

Zonder buit
Een gewapende man drong de scooterzaak binnen, terwijl zijn compagnon tweehonderd meter verderop in de Holstraat op hem stond te wachten. Tijdens de overval vluchtte een medewerker naar de werkplaats. De verdachte verliet vervolgens zonder buit de zaak en het duo ging er op een scooter vandoor.

Volgens de politie droeg de dader een opvallende helm. Hij is 1,70 meter lang en had een wit met blauwe plastic tas bij zich.

Lees ook: Overval op brommerhandel in Meerssen

Scooter
De daders verplaatsten zich op een rode scooter met een grote aluminium uitlaat zonder kentekenplaat. Het duo vluchtte via de Klinkenberg, Holstraat, Eburonenstraat, Kuilenstraat en is toen vermoedelijk weer de Klinkenberg richting Maastricht opgereden.

Ongeval politie
Een van de politiewagens die werd opgeroepen voor de overval, was onderweg gestrand bij een aanrijding. Vanuit Maastricht reden de agenten met hun Mercedes richting de melding, maar op het viaduct over de A79 tussen Amby en Rothem ging het mis. Een rode Peugeot werd in de flank geraakt door de politiewagen. Er raakte niemand gewond.

Lees ook: Politiewagen botst onderweg naar overval

In het programma is een reconstructie van de overval en een interview met een medewerker te zien. Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond om 20:30 uur op NPO 1 uitgezonden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen