Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gevonden granaat Holtum ligt in voortuin zoon Bandidos-baas

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 10:16

De granaat die in Holtum is ontdekt ligt in de voortuin van de zoon van Bandidos-leider Harrie Ramakers. De zoon is ook lid van de motorclub.

Het explosief werd dinsdagochtend ontdekt aan de Velgraafweg. De straat in het centrum van het dorp werd direct afgezet door de hulpdiensten.

Lees ook: Handgranaat in voortuin van woning Holtum

Gevaar geweken
De Explosieven Opruimingsdienst arriveerde rond 11:30 uur. Specialisten deden vervolgens onderzoek naar het explosief. Rond 12:30 uur was de situatie onder controle, meldt de politie. Woningen in de straat worden niet meer ontruimd. Of er springstof in de gevonden granaat zat, is nog niet bekend.

Niet onder de indruk
Een maand geleden werd ook een handgranaat gevonden in de tuin van het huis van de Limburgse Bandidos-voorman Harrie Ramakers in Nieuwstadt. Ramakers is dinsdagochtend ook aanwezig bij de afgezette straat in Holtum, meldt onze verslaggever.

"Hij stond hier even te praten met de politie, maar mocht niet verder", aldus de verslaggever op L1 Radio. "Volgens omwonenden zou de zoon van Ramakers hier in de buurt wonen." De buurtbewoners zijn niet onder de indruk van de vondst.

Beveiligingsmaatregelen
Na de vondst van het explosief bij Ramakers in Nieuwstadt werden rondom de straat Aan de Linde beveiligingsmaatregelen genomen. Zo kwam er een tijdelijke drempel, cameratoezicht en extra toezicht door agenten. Afgelopen vrijdag werd een deel van de maatregelen opgeheven.

Lees ook: Omwonenden Bandidos-leider blij met opheffen maatregelen

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen