Overslaan en naar de inhoud gaan

'Gevolgen Satudarah-verbod onduidelijk'

Geplaatst opmaandag 18 juni 2018 - 19:03

De praktische gevolgen van het verbod op motorclub Satudarah zijn onduidelijk. Dat zegt Satudarah-advocaat Peer Szymkowiak in AvondGasten.

"Wat gebeurt er als ik mijn hesje aandoe en ik loop naar buiten. Krijg ik dan een boete? Ik weet het niet", zegt de advocaat.

Hoger beroep
Volgens
Szymkowiak moet juridisch nog uitgekristalliseerd worden hoe het verbod er in de praktijk uit komt te zien. Hij verwacht dan ook dat er een hoger beroep komt. De uitspraak van maandag bevestigt volgens criminoloog Hans Nelen wel dat justitie een duidelijk standpunt inneemt tegenover outlaw motorclubs.

Openbare orde
Het Openbaar Ministerie (OM) had in een civiele procedure gevraagd de club te verbieden en ontbinden, omdat het volgens justitie om een criminele organisatie gaat. De club handelt in strijd met de openbare orde en is ontwrichtend voor de samenleving, betoogde justitie. Ook zou er een subcultuur zijn ontwikkeld waarin geweld wordt verheerlijkt.

Lees ook: Rechter verbiedt ook motorclub Satudarah

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen