Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevolgen corona nog lang voelbaar: 'Economisch bloedbad'

Geplaatst opdinsdag 17 maart 2020 - 18:46

Het bedrijfsleven heeft nog zeker een half jaar last van de coronacrisis en de economische gevolgen van de virusuitbraak zijn nóg langer voelbaar.

Dat zeggen Huub Narinx van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LVW) en Monique Princen van MKB Limburg dinsdag in L1mburg Centraal.

Bloedbad
"De steun om ondernemers te helpen gaat miljarden kosten", zegt Narinx. Princen spreekt van een economisch bloedbad. De twee zijn het erover eens dat de kabinetsmaatregelen om ondernemers te helpen rust gaan brengen. De regering presenteerde dinsdag een steunpakket en stelt tientallen miljarden beschikbaar. Een van de maatregelen is dat bedrijven 90 procent vergoed krijgen voor medewerkers die thuiszitten vanwege corona.

Ernst
Het coronavirus leidt nog niet tot paniek bij ondernemers, is de indruk van Narinx. "De ernst van de situatie wordt ingezien." Vanuit de LVW pleit hij al enkele dagen voor een noodfonds.

Lees ook: LWV: Noodfonds nodig voor bedrijven vanwege corona

Uitgesplitst
Intussen is Narinx van mening dat er meer noodfondsen moeten komen. "Uitgesplitst per sector." Volgens de LVW-voorman heeft de reissector andere steun nodig dan bijvoorbeeld de kappersbranche. "Er moet maatwerk komen."

Toeristenbelasting
Wel zijn hij en Princen het erover eens dat ook de gemeenten aan zet zijn. "Hef bijvoorbeeld geen toeristenbelasting over het jaar 2020", geeft Princen als voorbeeld.

Slot
Volgens het tweetal moet alles er vooral op gericht zijn dat bedrijven niet omvallen. Ook hopen ze niet op een lockdown waarbij het hele land op slot gaat. Ze hopen dat ook Duitsland en België niet op slot gaan. Narinx: "Dan komen bijvoorbeeld verpleegkundigen uit België en Duitsland die in Limburg werken misschien het land niet meer in."

Grenzen
Narinx is van mening dat zolang we er in Nederland niet voor kiezen om het land op slot te doen, we ook moeten proberen om bedrijven zo lang mogelijk open te houden. "Ook de grenzen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen