Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevoelstemperatuur van -10 vrijdagochtend

Geplaatst opvrijdag 6 februari 2015 - 6:40

Het mag dan maar lichtjes vriezen vrijdagochtend. De gevoelstemperatuur ligt fors lager. De -3 graden celsius voelen namelijk aan als -11 vrijdag.

De straffe noordoostenwind - windkracht 4 - die vrijdag waait, is daar de oorzaak van.

Huid
Dat het vol in de wind (veel) kouder aanvoelt dan het in feite is, komt doordat het laagje lucht vlak boven de huid - altijd wat warmer en een beetje isolerend - weg wordt geblazen, waardoor het lichaam in een veel sneller tempo dan normaal afkoelt.

Middag
Ook in de loop van de dag blijft het koud. Want de temperatuur mag dan stijgen tot één graadje boven nul ook dan zorgt de wind er voor dat het aanvoelt als -5 of -6.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eerste sneeuwval in Limburg
Wederom kans op gladde ochtendspits in Limburg
Koude julinacht gaat recordboeken net niet in
Juli zorgt voor Limburgse weerrecords
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen