Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevoel terug in kunstborst na borstkanker

Geplaatst opvrijdag 19 oktober 2018 - 6:01

Artsen van het Maastricht UMC zijn erin geslaagd vrouwelijke borstkankerpatiënten gevoel terug te geven in hun kunstmatige borst(en).

Dat meldt De Telegraaf.

Tepel
Enige tijd na het microchirurgisch aansluiten van een uit de buik afkomstige zenuw neemt de patiënt alweer gevoel waar. Soms zelfs dat van de tatoeagenaald, waarmee de tepel wordt ingetekend.

Gevoel
Uit nieuw onderzoek door plastisch chirurg dr. Anouk Cornelissen blijkt dat het gevoelsherstel sterk bijdraagt aan het verbeteren van de levenskwaliteit na borstkanker.

Behandeling
Bij zo’n 250 borstkankerpatiënten is nu het gevoel in de borst deels hersteld. Doel van de onderzoekers is om deze behandeling uiteindelijk naar zo veel mogelijk vrouwen te brengen.

Eén van de vrouwen bij wie deze ingreep is geslaagd is Sylvia Knols uit Nuth. Luister naar haar verhaal op L1.nl

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen