Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevlucht echtpaar Blerick: 'Laat ons met rust'

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 16:21

Het echtpaar dat in augustus plotsklaps uit Blerick verdween wil met rust gelaten worden.

Dat blijkt uit telefonisch contact dat de politie onlangs heeft gehad met het koppel.

Verblijfplaats onbekend
Marcel en Andrea verdwenen in augustus naar eigen zeggen bewust van de radar. De twee hebben de politie laten weten dat ze allebei in goede staat van gezondheid verkeren, maar verder met rust gelaten willen worden. Waar het echtpaar momenteel verblijft, is onbekend.

Godsdienstwaanzin
Volgens de zus van de man lijdt het echtpaar aan een ernstige vorm van godsdienstwaanzin en waren ze zich al langere tijd aan het voorbereiden op het 'einde van de wereld'. Ze zouden vrijwillig zijn vertrokken naar een onbekende bestemming. Vlak na hun verdwijning werden ze als vermist opgegeven.

Lees ook: Echtpaar vlucht voor 'einde wereld': kinderen weggehaald

Kinderbescherming
Marcel en Andrea zouden al geruime tijd bezig zijn geweest met het plannen van hun vertrek. Hun vier kinderen van 17, 15, 12 en 9 jaar oud wilden ze aanvankelijk meenemen. Toen de kinderbescherming lucht kreeg van de plannen werden de kinderen uit huis geplaatst. Een dag later was het echtpaar verdwenen.

Vrijwillig vertrek
"Omdat het om volwassen mensen gaat die vrijwillig zijn vertrokken, kunnen wij vrij weinig doen", geeft een woordvoerder van de politie aan. Wel laat de politie weten dat alle tips over de mogelijke verblijfplaats van het tweetal welkom zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen