Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevlucht echtpaar Blerick: 'Laat ons met rust'

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 16:21

Het echtpaar dat in augustus plotsklaps uit Blerick verdween wil met rust gelaten worden.

Dat blijkt uit telefonisch contact dat de politie onlangs heeft gehad met het koppel.

Verblijfplaats onbekend
Marcel en Andrea verdwenen in augustus naar eigen zeggen bewust van de radar. De twee hebben de politie laten weten dat ze allebei in goede staat van gezondheid verkeren, maar verder met rust gelaten willen worden. Waar het echtpaar momenteel verblijft, is onbekend.

Godsdienstwaanzin
Volgens de zus van de man lijdt het echtpaar aan een ernstige vorm van godsdienstwaanzin en waren ze zich al langere tijd aan het voorbereiden op het 'einde van de wereld'. Ze zouden vrijwillig zijn vertrokken naar een onbekende bestemming. Vlak na hun verdwijning werden ze als vermist opgegeven.

Lees ook: Echtpaar vlucht voor 'einde wereld': kinderen weggehaald

Kinderbescherming
Marcel en Andrea zouden al geruime tijd bezig zijn geweest met het plannen van hun vertrek. Hun vier kinderen van 17, 15, 12 en 9 jaar oud wilden ze aanvankelijk meenemen. Toen de kinderbescherming lucht kreeg van de plannen werden de kinderen uit huis geplaatst. Een dag later was het echtpaar verdwenen.

Vrijwillig vertrek
"Omdat het om volwassen mensen gaat die vrijwillig zijn vertrokken, kunnen wij vrij weinig doen", geeft een woordvoerder van de politie aan. Wel laat de politie weten dat alle tips over de mogelijke verblijfplaats van het tweetal welkom zijn.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen