Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevlucht echtpaar Blerick: 'Laat ons met rust'

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 16:21

Het echtpaar dat in augustus plotsklaps uit Blerick verdween wil met rust gelaten worden.

Dat blijkt uit telefonisch contact dat de politie onlangs heeft gehad met het koppel.

Verblijfplaats onbekend
Marcel en Andrea verdwenen in augustus naar eigen zeggen bewust van de radar. De twee hebben de politie laten weten dat ze allebei in goede staat van gezondheid verkeren, maar verder met rust gelaten willen worden. Waar het echtpaar momenteel verblijft, is onbekend.

Godsdienstwaanzin
Volgens de zus van de man lijdt het echtpaar aan een ernstige vorm van godsdienstwaanzin en waren ze zich al langere tijd aan het voorbereiden op het 'einde van de wereld'. Ze zouden vrijwillig zijn vertrokken naar een onbekende bestemming. Vlak na hun verdwijning werden ze als vermist opgegeven.

Lees ook: Echtpaar vlucht voor 'einde wereld': kinderen weggehaald

Kinderbescherming
Marcel en Andrea zouden al geruime tijd bezig zijn geweest met het plannen van hun vertrek. Hun vier kinderen van 17, 15, 12 en 9 jaar oud wilden ze aanvankelijk meenemen. Toen de kinderbescherming lucht kreeg van de plannen werden de kinderen uit huis geplaatst. Een dag later was het echtpaar verdwenen.

Vrijwillig vertrek
"Omdat het om volwassen mensen gaat die vrijwillig zijn vertrokken, kunnen wij vrij weinig doen", geeft een woordvoerder van de politie aan. Wel laat de politie weten dat alle tips over de mogelijke verblijfplaats van het tweetal welkom zijn.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV