Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevlucht echtpaar Blerick: 'Laat ons met rust'

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 16:21

Het echtpaar dat in augustus plotsklaps uit Blerick verdween wil met rust gelaten worden.

Dat blijkt uit telefonisch contact dat de politie onlangs heeft gehad met het koppel.

Verblijfplaats onbekend
Marcel en Andrea verdwenen in augustus naar eigen zeggen bewust van de radar. De twee hebben de politie laten weten dat ze allebei in goede staat van gezondheid verkeren, maar verder met rust gelaten willen worden. Waar het echtpaar momenteel verblijft, is onbekend.

Godsdienstwaanzin
Volgens de zus van de man lijdt het echtpaar aan een ernstige vorm van godsdienstwaanzin en waren ze zich al langere tijd aan het voorbereiden op het 'einde van de wereld'. Ze zouden vrijwillig zijn vertrokken naar een onbekende bestemming. Vlak na hun verdwijning werden ze als vermist opgegeven.

Lees ook: Echtpaar vlucht voor 'einde wereld': kinderen weggehaald

Kinderbescherming
Marcel en Andrea zouden al geruime tijd bezig zijn geweest met het plannen van hun vertrek. Hun vier kinderen van 17, 15, 12 en 9 jaar oud wilden ze aanvankelijk meenemen. Toen de kinderbescherming lucht kreeg van de plannen werden de kinderen uit huis geplaatst. Een dag later was het echtpaar verdwenen.

Vrijwillig vertrek
"Omdat het om volwassen mensen gaat die vrijwillig zijn vertrokken, kunnen wij vrij weinig doen", geeft een woordvoerder van de politie aan. Wel laat de politie weten dat alle tips over de mogelijke verblijfplaats van het tweetal welkom zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen