Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevlucht duo opgepakt na dodelijke aanrijding in Blerick

Geplaatst opdinsdag 2 november 2021 - 14:46

De politie heeft dinsdag twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een dodelijke aanrijding in Blerick maandag. Het slachtoffer dat om het leven is gekomen, is een 26-jarige man uit Venlo.

Maandag rond 17:30 uur ging het mis op de Nieuwborgstraat. Daar kwamen een personenauto en scooter met elkaar in botsing. De auto kwam tegen een boom op de Burgemeester Gommansstraat tot stilstand.

Ter plekke overleden
Een van de twee mannen die op de scooter zaten, is op de plaats van het ongeluk aan zijn verwondingen overleden. De andere man, een 20-jarige uit Venlo, is met zwaar letsel naar het ziekenhuis gebracht. Ook een voorbijgangster raakte door de aanrijding gewond en moest naar het ziekenhuis.

Lees ook: Betrokkenen dodelijk ongeval Blerick slaan op de vlucht

Vluchten
De twee inzittenden van de auto, een 20-jarige man en een 21-jarige man, namen na het fatale ongeval de benen. De politie kwam het duo dinsdag op het spoor tijdens een buurtonderzoek. Een van hen probeerde daarbij nog aan arrestatie te ontkomen door weg te rennen, maar hij kon later alsnog worden opgepakt.

Opzettelijk
Het politieonderzoek is nog in volle gang. Mogelijk is het ongeluk opzettelijk veroorzaakt. Op bewakingsbeelden is te zien dat de auto met hoge snelheid achter een scooter aanrijdt en deze met een harde klap ramt. Op de plek waar de 26-jarige Venlonaar overleed zijn dinsdag bloemen neergelegd.

Lees ook: Politie onderzoekt opzet bij dodelijke aanrijding Blerick

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen