Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevangenisstraf voor koster na ontucht met nichtje

Geplaatst opwoensdag 6 september 2017 - 14:22

Koster Harm O. van de protestantse gemeente Geleen-Beek-Urmond is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk, wegens ontucht met zijn nichtje.

Dat heeft de rechtbank woensdag beslist. De uitspraak is een half jaar minder dan de eis van de Officier van Justitie.

Lees ook: Eis: 2,5 jaar cel voor van ontucht verdachte koster

Ontucht
Tussen augustus 2016 en maart 2017 heeft de de 64-jarige koster meerdere keren geprobeerd zijn 14 jaar oude nichtje te verkrachten. Het meisje was vrijwilligster van de kerk en hielp haar oom met bijvoorbeeld koffietafels na begrafenissen. Volgens de rechter kon de man weten dat zijn nichtje daar niet van gediend was. Toch heeft hij zich meermaals aan haar vergrepen.

Niet voor het eerst
Bij de uitspraak bleek verder dat de man acht jaar geleden hetzelfde deed bij een ander nichtje. Daar is uiteindelijk geen aangifte van gedaan.

Geroyeerd
Inmiddels werkt de man niet meer voor de protestantse gemeente. Volgens het bestuur is zijn werk overgenomen door vrijwilligers.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen