Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevangenis Sittard gebruikt voor distributie drugs

Geplaatst opdonderdag 10 mei 2018 - 12:53

In de gevangenis in Sittard is een pakket onderschept met tientallen xtc-pillen, blokjes hasj en een mobiele telefoon.

Het pakket dat verder was gevuld met boodschappen, is door een medewerker van de gevangenis ontdekt.

Gevangeniswinkel
Gedetineerden kunnen via bestellijsten boodschappen doorgeven aan de gevangeniswinkel. Die is gevestigd op een plek buiten het gevangenisterrein. De winkel levert de boodschappen aan de gedetineerden in de penitentaire inrichtingen in Sittard, Middelburg en Arnhem. Gedetineerden van de Sittardse gevangenis vullen aan de hand van de bestellijsten kratten met de boodschappen.

Middelburg
Eén van die kratten was niet goed verzegeld, waarna een medewerker de illegale spullen heeft gevonden. De krat zou verzonden worden naar de gevangenis in Middelburg.

Maatregelen
Volgens woordvoerder Robert Meijer van de Dienst Justitiële Instellingen was het voorval twee maanden geleden en zijn er sindsdien maatregelen genomen. Zo zijn er extra camera's geplaatst en is het werkproces aangepast.

Documentaire
L1 maakte vorig jaar een documentaire over het leven in de Sittardse gevangenis die tot 1999 'De Geerhorst' heette. In de documentaire komt ook het werk in de gevangeniswinkel, die toen nog in de gevangenis zelf zat, aan de orde.

Bekijk ook: Gevangenschap - leven in een dorp tussen vier muren

Eerdere smokkelwaar
Bij een eerdere grote controle in de gevangenis zelf, werden begin vorig jaar veertien mobiele telefoons gevonden. De telefoons zijn waarschijnlijk door een gevangene naar binnen gesmokkeld. Ook werden andere verboden spullen ontdekt.

Lees ook: Veertien mobiele telefoons gevonden in gevangenis

In februari dit jaar was ook een grote zoekactie, maar die leverde weinig op.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen