Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevangenis Sittard gebruikt voor distributie drugs

Geplaatst opdonderdag 10 mei 2018 - 12:53

In de gevangenis in Sittard is een pakket onderschept met tientallen xtc-pillen, blokjes hasj en een mobiele telefoon.

Het pakket dat verder was gevuld met boodschappen, is door een medewerker van de gevangenis ontdekt.

Gevangeniswinkel
Gedetineerden kunnen via bestellijsten boodschappen doorgeven aan de gevangeniswinkel. Die is gevestigd op een plek buiten het gevangenisterrein. De winkel levert de boodschappen aan de gedetineerden in de penitentaire inrichtingen in Sittard, Middelburg en Arnhem. Gedetineerden van de Sittardse gevangenis vullen aan de hand van de bestellijsten kratten met de boodschappen.

Middelburg
Eén van die kratten was niet goed verzegeld, waarna een medewerker de illegale spullen heeft gevonden. De krat zou verzonden worden naar de gevangenis in Middelburg.

Maatregelen
Volgens woordvoerder Robert Meijer van de Dienst Justitiële Instellingen was het voorval twee maanden geleden en zijn er sindsdien maatregelen genomen. Zo zijn er extra camera's geplaatst en is het werkproces aangepast.

Documentaire
L1 maakte vorig jaar een documentaire over het leven in de Sittardse gevangenis die tot 1999 'De Geerhorst' heette. In de documentaire komt ook het werk in de gevangeniswinkel, die toen nog in de gevangenis zelf zat, aan de orde.

Bekijk ook: Gevangenschap - leven in een dorp tussen vier muren

Eerdere smokkelwaar
Bij een eerdere grote controle in de gevangenis zelf, werden begin vorig jaar veertien mobiele telefoons gevonden. De telefoons zijn waarschijnlijk door een gevangene naar binnen gesmokkeld. Ook werden andere verboden spullen ontdekt.

Lees ook: Veertien mobiele telefoons gevonden in gevangenis

In februari dit jaar was ook een grote zoekactie, maar die leverde weinig op.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen