Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevangenis Sittard gebruikt voor distributie drugs

Geplaatst opdonderdag 10 mei 2018 - 12:53

In de gevangenis in Sittard is een pakket onderschept met tientallen xtc-pillen, blokjes hasj en een mobiele telefoon.

Het pakket dat verder was gevuld met boodschappen, is door een medewerker van de gevangenis ontdekt.

Gevangeniswinkel
Gedetineerden kunnen via bestellijsten boodschappen doorgeven aan de gevangeniswinkel. Die is gevestigd op een plek buiten het gevangenisterrein. De winkel levert de boodschappen aan de gedetineerden in de penitentaire inrichtingen in Sittard, Middelburg en Arnhem. Gedetineerden van de Sittardse gevangenis vullen aan de hand van de bestellijsten kratten met de boodschappen.

Middelburg
Eén van die kratten was niet goed verzegeld, waarna een medewerker de illegale spullen heeft gevonden. De krat zou verzonden worden naar de gevangenis in Middelburg.

Maatregelen
Volgens woordvoerder Robert Meijer van de Dienst Justitiële Instellingen was het voorval twee maanden geleden en zijn er sindsdien maatregelen genomen. Zo zijn er extra camera's geplaatst en is het werkproces aangepast.

Documentaire
L1 maakte vorig jaar een documentaire over het leven in de Sittardse gevangenis die tot 1999 'De Geerhorst' heette. In de documentaire komt ook het werk in de gevangeniswinkel, die toen nog in de gevangenis zelf zat, aan de orde.

Bekijk ook: Gevangenschap - leven in een dorp tussen vier muren

Eerdere smokkelwaar
Bij een eerdere grote controle in de gevangenis zelf, werden begin vorig jaar veertien mobiele telefoons gevonden. De telefoons zijn waarschijnlijk door een gevangene naar binnen gesmokkeld. Ook werden andere verboden spullen ontdekt.

Lees ook: Veertien mobiele telefoons gevonden in gevangenis

In februari dit jaar was ook een grote zoekactie, maar die leverde weinig op.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen