Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevangenis Roermond: 84 gedetineerden uit quarantaine

Geplaatst opvrijdag 15 januari 2021 - 14:21

De quarantaine van een groot deel van de gedetineerden in de Roermondse gevangenis is voorbij.

Dat bevestigt gevangeniswoordvoerder Robert Meijer.

De 84 gevangenen zijn weer uit quarantaine. De 24 gedetineerden van één afdeling mochten donderdag uit de corona-isolatie, die van de grotere afdeling met 60 gevangenen vrijdagochtend 7:30 uur.

Coronabesmettingen
Begin januari moesten 84 van de 240 bajesklanten in hun eigen cel in quarantaine nadat drie gevangenen positief getest waren op het coronavirus. Van de drie positief geteste gedetineerden lag er één in het ziekenhuis. Alle drie de gevangenen zijn inmiddels beter, beaamt Meijer.

Lees ook: Voor iedereen mondkapjes behalve voor gedetineerden

Douchen
Volgens Meijer is de quarantaine rustig verlopen. "De gedetineerden hadden in het algemeen begrip voor de maatregelen. Er is geen onrust geweest. Iedereen is opgelucht dat de beperkingen voorbij zijn en dat douchen weer mogelijk is." De gevangenis meldt dat het dagprogramma vanaf vrijdag weer stapsgewijs wordt opgebouwd.

In de gevangenissen in Sittard en in Evertsoord raakten geen gevangenen besmet met Covid-19.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen