Snickers met hasj over gevangenismuur Roermond gegooid

Man gooit Snickers gevuld met hasj over gevangenismuur

Een 27-jarige man is zondag door de politie opgepakt nadat hij twee verpakkingen van een Snickers, die waren gevuld met hasj, over de muur van de gevangenis in Roermond had gegooid.

gevangenis Roermond
Onrust in gevangenis Roermond: bewaker besmet met corona

Een bewaakster van de gevangenis in Roermond is besmet met het coronavirus. Ze kreeg de eerste klachten op 25 maart en werd deze week positief getest.

gevangenis Roermond
Gevangene mag stervende vader niet bezoeken door corona

Een man die vastzit in de gevangenis in Roermond mag zijn cel niet verlaten om afscheid te nemen van zijn terminale vader. De gevangenis wil geen risico nemen met oog op het coronavirus.

Te Roer PI Roermond gevangenis
Proef met 'vrije' gevangenen opgeschort vanwege coronacrisis

De Roermondse gevangenis moet een proef met een Beperkt Beveiligde Afdeling (BBA) voor onbepaalde tijd uitstellen vanwege de coronacrisis. In deze BBA komen in de toekomst gevangenen die het laatste deel van hun straf uitzitten.

Politieactie Roosteren verijdelde ontsnapping gevangenis
Celstraffen voor poging 'helikopterontsnapping' Roermond

Negen mannen zijn in hoger beroep veroordeeld tot celstraffen van één tot zes jaar. Ze zijn veroordeeld voor een poging een gedetineerde uit de Roermondse gevangenis te bevrijden. Ook waren ze betrokken bij de voorbereiding van de kaping van een helikopter.

Schietpartij helikopterkaping bevrijdingsactie Roosteren 11 okt 2017
OM wijzigt aanklachten helikopterkapers

Bij het begin van het hoger beroep in de helikopterzaak werd maandag bekend dat het Openbaar Ministerie zeven van de negen aanklachten heeft gewijzigd.

Politieactie Roosteren verijdelde ontsnapping gevangenis
Hoger beroep begint in zaak 'helikopterontsnapping'

Het hoger beroep in de zogeheten helikopterzaak begint maandag bij het gerechtshof in Amsterdam. Het Openbaar Ministerie verdenkt negen mannen ervan dat ze in 2017 crimineel Benaouf A. uit de gevangenis van Roermond wilden bevrijden met behulp van een gekaapte helikopter.

Drie verdachten helikopterontsnapping op vrije voeten

Drie mannen die betrokken zouden zijn bij de bevrijdingspoging met een helikopter uit de gevangenis in Roermond, zijn vrijgelaten.

Proces mislukte ontsnappingspoging PI Roermond van start

Voor de rechtbank in Amsterdam begint dinsdag het proces tegen negen mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij een mislukte poging crimineel Benaouf A. uit de gevangenis van Roermond te bevrijden.

Laatste verdachte ontsnappingspoging Roermond opgepakt

De laatste verdachte van betrokkenheid bij de ontsnappingspoging van crimineel Benaouf A. die nog voortvluchtig was, zit nu ook vast.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten