Zware beveiliging DV&O gevangenis Roermond

Heerlen opnieuw ongekend populair bij oud-gevangenen

De gemeente Heerlen blijkt ongekend populair bij oud-gevangenen. In de afgelopen twee jaar trokken 435 ex-gedetineerden richting Heerlen om hun leven opnieuw op te bouwen.

Avondklokrellen Eindhoven plundering Jumbo
Weertenaar de cel in voor plunderen Jumbo tijdens rellen

De politierechter in Den Bosch heeft een 35-jarige man uit Weert veroordeeld tot acht maanden cel, wegens geweld tegen de politie en het plunderen van de Jumbo tijdens de avondklokrellen in Eindhoven op 24 januari.

PI Ter Peel gevangenis vrouwengevangenis
Vrouwelijke gevangene krijgt vijftig euro voor gebroken hart

Een voormalig gevangene van de bajes in Ter Peel heeft een tegemoetkoming van vijftig euro gekregen, omdat haar geregistreerd partnerschap-ceremonie onnodig lang werd uitgesteld door de gevangenisdirectie.

Te Roer PI Roermond gevangenis
Roermondse gevangene in ziekenhuis met coronaklachten

Een gevangene van de Roermondse bajes ligt sinds enkele dagen in het ziekenhuis met coronaklachten. Een medegedetineerde is ook positief getest op het virus.

gevangenis Roermond
Gevangenis Roermond: 84 gedetineerden uit quarantaine

De quarantaine van een groot deel van de gedetineerden in de Roermondse gevangenis is voorbij.

Gevangenis PI Roermond
Voor iedereen mondkapjes behalve voor gedetineerden

Gedetineerden in de Roermondse gevangenis mogen geen mondkapjes dragen vanwege de veiligheid.

gevangenis Roermond
Corona in gevangenis: 84 gedetineerden in quarantaine

Een groot deel van de gedetineerden in de Roermondse gevangenis is in quarantaine geplaatst, nadat drie gevangenen positief zijn getest op corona.

Cocaïne harddrugs
Man (32) niet terug naar gevangenis voor oplichten ouderen

De Sittardse man die jarenlang oudere mensen oplichtte om zijn drugsverslaving te financieren, hoeft niet terug naar de gevangenis. Deze Michael B. (32) is woensdag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf.

Gevangenis cel PI bajes Sittard
Sittardse cipiers zijn baan kwijt na mishandeling gevangene

Twee cipiers van de gevangenis in Sittard moeten definitief op zoek naar een nieuwe baan. Ze stonden al sinds november 2019 op non-actief, nadat ze valse verklaringen aflegden over het mishandelen van een gevangene.

ANP-303128395
Gevangenissen grijpen in: mondkapje verplicht voor personeel

De gevangenissen in Roermond en Ter Peel zijn om: medewerkers zijn sinds maandag verplicht een mondkapje te dragen op plekken waar ze contact hebben met gevangenen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen