Gevangenis cel PI bajes Sittard

Sittardse cipiers zijn baan kwijt na mishandeling gevangene

Twee cipiers van de gevangenis in Sittard moeten definitief op zoek naar een nieuwe baan. Ze stonden al sinds november 2019 op non-actief, nadat ze valse verklaringen aflegden over het mishandelen van een gevangene.

ANP-303128395
Gevangenissen grijpen in: mondkapje verplicht voor personeel

De gevangenissen in Roermond en Ter Peel zijn om: medewerkers zijn sinds maandag verplicht een mondkapje te dragen op plekken waar ze contact hebben met gevangenen.

ANP-317545083
Corona in Roermondse gevangenis: negen medewerkers thuis

De gevangenis in Roermond is getroffen door het coronavirus. Eén medewerker is positief getest op het virus en acht collega's zitten uit voorzorg thuis.

ANP-331632129
Honderden geheime gesprekken met advocaten opgenomen

Sinds begin dit jaar zijn er 321 gesprekken tussen gevangenen en hun advocaat opgenomen door de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Een fout, zegt de gevangeniskoepel, maar advocaten zijn desondanks bezorgd.

PI Sittard gevangenis Geerhorst
Gevangene dood in cel gevonden in Sittard

In de gevangenis in Sittard is vrijdagmiddag een gedetineerde dood aangetroffen in zijn cel.

PI Sittard gevangenis Geerhorst
Smokkelpogingen in Sittardse bajes: drugs in kleding genaaid

Bewakers van de gevangenis in Sittard hebben de afgelopen weken meermaals drugs en telefoons onderschept. De smokkelwaar werd in kleding en schoenen verstopt, die bestemd waren voor gevangenen.

Gevangenis Ter Peel
Corona in vrouwengevangenis: 40 vrouwen in quarantaine

Een gevangene van de vrouwengevangenis in Ter Peel is besmet met het coronavirus. Uit voorzorg zijn veertig medegevangenen van de bajes in Evertsoord in quarantaine geplaatst.

PI Sittard gevangenis Geerhorst
Sittardse gevangenis doorgespit: telefoons en drugs gevonden

Afdeling D van de Sittardse gevangenis is onlangs compleet ondersteboven gehaald, nadat de directie signalen kreeg over de aanwezigheid van wapens. Uiteindelijk werden er drugs en twee telefoons gevonden.

Brandweer_HD
Brandweer rukt uit naar gevangenis voor magnetronbroodje

Een aangebrand broodje in de magnetron heeft de brandweer zaterdagavond werk bezorgd in de gevangenis in Sittard.

Gevangenis cel PI bajes Sittard
Drugsconflict in Sittardse gevangenis leidde tot steekpartij

Een conflict over niet betaalde drugs heeft geleid tot een steekpartij met een schaar in de Sittardse gevangenis. Dat stelt justitie. Tegen de vermeende dader is drie jaar cel geëist.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten