Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevangenen naaien mondkapjes voor knuffels van kinderen

Geplaatst opdonderdag 3 juni 2021 - 14:32

Gedetineerden van de gevangenis in Sittard hebben ruim 200 zelfgemaakte mondkapjes voor poppen en knuffels van kwetsbare kinderen gedoneerd.

Kinderen van de kleuterklas van de mytylschool van Adelante in Houthem kregen de textiele mondmaskers donderdag.

Verschillende kleuren en motieven
Een gevangene wilde iets terug doen voor de samenleving en kwam op het idee om voor poppen en knuffels van kwetsbare kinderen mini-mondkapjes te maken. Het plan werd voorgelegd en na akkoord van het personeel op de textielafdeling van de bajes ging een aantal gedetineerden aan de slag met stukken stof en een naaimachine. Dat resulteerde in ruim 200 mini-mondmaskers, in allerlei kleuren en motieven.

Speciaal onderwijs
De mytylschool van Adelante is een school voor speciaal onderwijs. Kinderen kunnen bij Adelante niet alleen passend onderwijs volgen, maar krijgen ook woonbegeleiding en kunnen er revalideren.

Als bedankje kregen de gevangenen een zelfgebakken cake van de kinderen.

Mondkapjes van PI Sittard voor Adelante (3 jun 2021)
Foto: Adelante/DJI
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen