Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevangene verwond met schaar

Geplaatst opdinsdag 3 januari 2017 - 14:48

Een gevangene in de penitentiaire inrichting De Geerhorst in Sittard is dinsdagochtend door een medegedetineerde verwond met een schaar.

Dit gebeurde tijdens het werken op de arbeidsplaats, aldus een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Gewond aan gezicht en rug
"De gedetineerde is gewond geraakt in zijn gezicht en aan zijn rug. Na het incident meldde hij zich bij het gevangenispersoneel. Vervolgens is hij direct door de medische dienst nagekeken. De arts heeft beoordeeld dat het slachtoffer niet zodanig gewond was geraakt dat hij naar het ziekenhuis moest."

Onderzoek
Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. "De politie is een onderzoek gestart naar het incident", aldus de woordvoerder. "De politie heeft een verdachte op het oog. Hij is opgepakt en in de isoleercel gezet."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veertien mobiele telefoons gevonden in gevangenis
Gevangenis Sittard gebruikt voor distributie drugs
Politiemol Mark M. naar militaire gevangenis in Stroe
Brand in cel gevangenis De Geerhorst in Sittard
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen