Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevangene onterecht in isoleercel: drie cipiers geschorst

Geplaatst opdinsdag 3 maart 2020 - 7:00

De gevangenis in Sittard heeft drie cipiers geschorst. Zij worden ervan verdacht valse verklaringen te hebben afgelegd over een gevangene, die daardoor onterecht in de isoleercel belandde.

Dat vertellen diverse bronnen tegenover L1. Een woordvoerder van de gevangenis bevestigt het incident.

Niet welkom
De isoleer-gate vond plaats in november 2019. Tot op de dag van vandaag zijn de betrokken cipiers niet welkom in de Sittardse gevangenis, vertelt de gevangeniswoordvoerder. Er loopt immers nog altijd een onderzoek van Bureau Integriteit van Dienst Justitiële Inrichtingen.

Agressief gedrag
In november verklaarde het drietal dat de gevangene 'agressief gedrag' vertoonde. Andere gevangenen verklaren tegenover L1 dat de cipiers juist agressief waren richting de gevangene. Dat verhaal kan de voorlichter van de gevangenis niet bevestigen, maar hij zegt wel dat het trio verdacht wordt van 'het afgeven van valse verklaringen over het agressieve gedrag van een justitiabele.'

Ergste straf
De isoleercel wordt door veel criminelen gezien als de ergste straf die ze 'binnen' kunnen krijgen. Er wordt zelfs al jaren gesproken over het afschaffen van isolatie, omdat het psychische klachten kan veroorzaken. Daarom werd de Sittardse gevangene meteen uit de isoleercel geplukt toen er het vermoeden ontstond dat de cipiers hebben gelogen. Inmiddels is hij, op eigen verzoek, overgeplaatst naar een andere gevangenis.

Nieuw incident
Het is overigens niet het enige isoleercel-incident dat onlangs in Sittard speelde. Twee maanden geleden sloeg een gevangene een bajesmedewerker het ziekenhuis in. Een ander personeelslid kreeg ook klappen en raakte gewond. Dit alles speelde zich af in een isoleercel, zo blijkt uit informatie van de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen