Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevangene mag stervende vader niet bezoeken door corona

Geplaatst opdinsdag 31 maart 2020 - 16:52

Een man die vastzit in de gevangenis in Roermond mag zijn cel niet verlaten om afscheid te nemen van zijn terminale vader. De gevangenis wil geen risico nemen met oog op het coronavirus.

Dat laat advocaat Job Knoester weten. Hij staat gevangene Ricardo bij, die een celstraf van 2,5 jaar uitzit voor diefstal met geweld.

Keelkanker en corona
Volgens Knoester heeft de vader van Ricardo keelkanker. Daar is onlangs een coronabesmetting bovenop gekomen. Reden voor Ricardo om te vragen of hij zijn vader mag bezoeken, zodat hij hem in ieder geval nog heeft kunnen zien in het geval van overlijden.

Twee weken isolatie
Hij heeft al vaker verzoeken ingediend om zijn vader te bezoeken en tot op heden zijn al zijn verzoeken afgewezen. Volgens Knoester had er nu wel een uitzondering gemaakt kunnen worden, vanwege de recente coronabesmetting. "Ricardo heeft zelfs aangeboden twee weken in isolatie te willen zitten bij terugkomst in de gevangenis, om eventuele verspreiding van het virus te voorkomen."

'Niet humaan'
De advocaat zegt dat Ricardo bereid is tot verdere voorzorgsmaatregelen, maar de gevangenis wil er niet in mee. "Dat vind ik niet humaan", zegt Knoester. "Personeel wordt niet gecontroleerd en gaat de gevangenis in en uit, maar hier kan geen uitzondering worden gemaakt. We laten het hier niet bij zitten, nee. We starten een beklagprocedure."

Grote gevolgen
Een woordvoerder van de gevangenis laat weten niet op zaken van individuele gevangenen in te gaan, maar schetst wel een algemeen beeld. "We begrijpen goed dat de genomen maatregelen veel impact hebben en voor grote teleurstelling kunnen zorgen bij gedetineerden, maar hiermee hopen we de impact van het coronavirus op de organisatie te beperken. Een besmetting heeft grote gevolgen voor personeel en justitiabelen. Hen beschermen staat voorop."

Lees ook: Extra filmpakket en Skype voor Roermondse gevangenen

Veel begrip
De gevangenis kan volgens de woordvoerder op veel begrip rekenen. "We zien dat gedetineerden veelal begrip hebben voor de genomen maatregelen, omdat het ook gaat om hun eigen veiligheid en gezondheid. In alle inrichtingen wordt hard gewerkt met de mogelijkheden die er zijn in de uitzonderlijke situatie waarin we ons bevinden."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen