Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevangene heeft corona: hele afdeling in isolatie

Geplaatst opvrijdag 2 april 2021 - 15:03

Een gedetineerde van de vrouwengevangenis Ter Peel in Evertsoord is positief getest op corona, waardoor de complete afdeling in quarantaine moet.

Dat meldt gevangeniswoordvoerder Robert Meijer aan L1.

57 gedetineerden
Een gedetineerde testte vrijdag positief op corona. Alle 57 gevangenen die op de afdeling in het kloostergebouw verblijven, moeten daarom tien dagen preventief op hun afdeling blijven. De besmette vrouw zit in isolatie op haar eigen cel. Uit bron- en contactonderzoek is niet duidelijk geworden hoe de vrouw besmet is geraakt.

Ook is uit dat onderzoek gebleken dat niemand van het personeel bij haar in de buurt is geweest, waardoor er nog geen medewerkers in thuisisolatie hoeven.

Recreëren en luchten
De gedetineerden kunnen nog recreëren, luchten en bellen. "Dit is mogelijk op de afdeling zelf, waardoor ze niet uit de isolatiebubbel hoeven te stappen", vertelt Meijer. Alle activiteiten buiten de afdeling, zoals arbeid of overplaatsingen naar andere afdelingen of gevangenissen, zijn niet mogelijk.

Teleurgesteld
Bezoek en verlof kan hierdoor niet doorgaan, wat een teleurstelling is voor de gedetineerden aangezien het paasverlof voor de deur staat. “Sommige vrouwen zijn daar dan ook niet blij mee, al hebben de meesten wel begrip voor de maatregelen”, aldus Meijer.

Het is dit jaar de eerste besmetting in de gevangenis. Vorig jaar raakte ook een gevangene besmet waarna veertig medegevangenen in quarantaine zijn geplaatst.

Lees ook: Corona in vrouwengevangenis: 40 vrouwen in quarantaine

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen