Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevangene gooit tafel van drie hoog: directie doet aangifte

Geplaatst opmaandag 30 augustus 2021 - 21:13

De directie van de gevangenis in Sittard doet aangifte tegen een eigen gevangene. Hij gooide maandag vanaf de derde verdieping van de inrichting een tafel en andere voorwerpen naar beneden.

Er raakte niemand gewond bij het voorval. Gevangeniswoordvoerder Robert Meijer bevestigt het incident tegenover L1.

Isoleercel
Vooralsnog is onbekend waarom de gedetineerde met spullen gooide. Hij is door een speciaal gevangenisteam, het Intern Bijstand Team (IBT), in een isoleercel geplaatst. Zo'n team wordt ingezet als gevangenismedewerkers de situatie niet onder controle krijgen. De bewuste gevangene blijft vanwege het incident twee weken in de isoleercel.

Gevangenisleven plat
Het tafelincident legde het Sittardse gevangenisleven tijdelijk plat. Advocaten die hun cliƫnten wilden bezoeken, moesten uren wachten of zelfs rechtsomkeert maken. Gevangeniswoordvoerder Meijer laat weten dat het dagprogramma van gevangenen ook enige tijd stillag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen