Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevangen dassen toch niet naar Vlodrop

Geplaatst opwoensdag 3 maart 2021 - 18:30

De vier dassen die in februari nabij de televisietoren in Roermond gevangen zijn, worden toch niet uitgezet in het buitengebied rond Vlodrop.

Dat laat gedeputeerde Carla Brugman weten aan de provinciale staten.

Kunstburcht
De provincie gaat op zoek naar een ander leefgebied voor de dassen, omdat er op de geplande locatie in Vlodrop al een andere das woont. Om problemen tussen de dieren te voorkomen, kunnen de gevangen dassen niet bij de speciaal voor de dieren gemaakte kunstburcht uitgezet worden.

Veldbezoek
'Ten tijde van de aanleg waren er geen sporen waarneembaar van het leefgebied van andere dassen', legt Brugman uit. 'Echter, recent is informatie ontvangen waaruit blijkt dat er dassen aanwezig zijn in het gebied waar de uitzetlocatie is gelegen. Bij een veldbezoek kon de aanwezigheid van een das(sen) worden bevestigd door verse sporen.'

Lees ook: 'Moederdas verstoot jongen na vangst Roermond'

110.000 euro
De dassen moesten weg bij uit de buurt van de televisietoren bij Roermond, omdat daar een nieuwbouwwijk moet komen. In totaal heeft de verhuizing en opvang van de dieren nu bijna 110.000 euro gekost. Die kosten komen voor rekening van de projectontwikkelaar, laat de provincie weten op vragen van statenlid Voncken (CDA). Hoeveel daar nog bij gaat komen nu de dieren niet naar de geplande locatie in Vlodrop kunnen, is nog niet duidelijk.

Lees ook: Meerdere dassen gevonden bij burcht televisietoren Roermond

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen