Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevangen dassen toch niet naar Vlodrop

Geplaatst opwoensdag 3 maart 2021 - 18:30

De vier dassen die in februari nabij de televisietoren in Roermond gevangen zijn, worden toch niet uitgezet in het buitengebied rond Vlodrop.

Dat laat gedeputeerde Carla Brugman weten aan de provinciale staten.

Kunstburcht
De provincie gaat op zoek naar een ander leefgebied voor de dassen, omdat er op de geplande locatie in Vlodrop al een andere das woont. Om problemen tussen de dieren te voorkomen, kunnen de gevangen dassen niet bij de speciaal voor de dieren gemaakte kunstburcht uitgezet worden.

Veldbezoek
'Ten tijde van de aanleg waren er geen sporen waarneembaar van het leefgebied van andere dassen', legt Brugman uit. 'Echter, recent is informatie ontvangen waaruit blijkt dat er dassen aanwezig zijn in het gebied waar de uitzetlocatie is gelegen. Bij een veldbezoek kon de aanwezigheid van een das(sen) worden bevestigd door verse sporen.'

Lees ook: 'Moederdas verstoot jongen na vangst Roermond'

110.000 euro
De dassen moesten weg bij uit de buurt van de televisietoren bij Roermond, omdat daar een nieuwbouwwijk moet komen. In totaal heeft de verhuizing en opvang van de dieren nu bijna 110.000 euro gekost. Die kosten komen voor rekening van de projectontwikkelaar, laat de provincie weten op vragen van statenlid Voncken (CDA). Hoeveel daar nog bij gaat komen nu de dieren niet naar de geplande locatie in Vlodrop kunnen, is nog niet duidelijk.

Lees ook: Meerdere dassen gevonden bij burcht televisietoren Roermond

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen