Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevaarlijke spoorwegovergang Venlo definitief ondertunneld

Geplaatst opmaandag 28 november 2016 - 18:25

De ondertunneling van spoorwegovergang Vierpaardjes in Venlo gaat definitief door.

Het Rijk heeft met de provincie en de gemeente Venlo een akkoord bereikt over de financiering ervan. Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft dat bekend gemaakt tijdens een vergadering van de Tweede Kamercommissie voor infrastructuur.

Het Rijk draagt 18 miljoen euro bij aan de ondertunneling die naar schatting 45 miljoen euro kost. De provincie en de gemeente Venlo betalen ieder 13,5 miljoen.

Mooi nieuws
Staatssecretaris Sharon
Dijksma is blij met de deal. "Dit is mooi nieuws voor Venlo. Verkeersdeelnemers hoeven straks niet meer te wachten op passerende treinen en omwonenden hebben geen last meer van stilstaand verkeer", zei Dijksma.

Bereikbaarheid
De gemeente Venlo en de provincie reageren ook enthousiast op de deal.
Wethouder Jos Teeuwen van Venlo zegt zeer verheugd te zijn dat dit groot railprobleem is opgelost. "Dat is van groot belang voor de bereikbaarheid en de veiligheid", zo liet hij weten.

Gedeputeerde Patrick van der Broeck is blij dat er nu eindelijk duidelijkheid is. "Dat is in het belang van de omwonenden, Venlo en Limburg", zo stelt hij.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ondertunneling spoorwegovergang Vierpaardjes
Omwonenden blij met ondertunneling Vierpaadjes
Ondertunneling van overgang Vierpaardjes in Venlo onzeker
Ondertunneling Vierpaardjes nog niet definitief van baan
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen