Overslaan en naar de inhoud gaan

'Gevaarlijke' pitbulls door 80-jarige schrijfster gevangen

Geplaatst opdinsdag 15 mei 2018 - 12:59

De twee 'gevaarlijke' loslopende pitbulls die maandag in Maastricht een andere hond hebben aangevallen, zijn door de 80-jarige Limburgse schrijfster Rosalie Sprooten gevangen.

Sprooten reed met haar auto over de Tongerseweg toen ze opeens de twee viervoeters zag lopen.

Gewond
Toen ze zag dat een van de twee pitbulls gewond was, wist ze dat er iets niet klopte. "Ik ben gestopt en heb de deur van m'n auto geopend", zegt de schrijfster. "Ik kon ze natuurlijk niet achterlaten. De honden sprongen meteen in de auto. Eentje kwam zelfs naast me zitten."

Braaf
Toen Sprooten thuiskwam, merkte ze dat de twee pitbulls niet bij haar eigen hond konden. "Ik heb ze maar apart gezet. Dat ging prima. De dieren luisterden uitstekend. Ze waren goed opgevoed en heel braaf", zegt de vrouw, die ook ambassadeur van de Dierenbescherming Limburg is.

Gevaarlijk
Even later las de Limburgse schrijfster dat de politie een waarschuwing rond had gestuurd: 'Let op!!! In de wijk #Campagne in #Maastricht lopen twee pitbulls los welke zojuist al een andere hond aan hebben gevallen'. Op dat moment besefte Sprooten dat zij die 'gevaarlijke' honden mee naar huis genomen had.

Lees ook: Politie waarschuwt: hond aangevallen door loslopende pitbulls

Gevaar voor eigen leven
"Ik kon me niet voorstellen dat dit die twee gevaarlijke dieren waren. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik ze met gevaar voor eigen leven mee naar huis heb genomen", zegt ze. "Ik heb wel even getwijfeld wat ik moest doen. Voor hetzelfde geld hadden ze de honden af willen maken."

Dierenambulance
Uiteindelijk heeft ze de dierenambulance gebeld. De twee pitbulls bleken gechipt te zijn. "De baasjes waren dus gelukkig snel opgespoord", zegt Sprooten.

Het is niet bekend van wie de pitbulls waren.

Lees ook: Pitbulls gepakt na wandeling door Maastrichtse wijk

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen