Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Gevaarlijke' pitbulls door 80-jarige schrijfster gevangen

Geplaatst opdinsdag 15 mei 2018 - 12:59

De twee 'gevaarlijke' loslopende pitbulls die maandag in Maastricht een andere hond hebben aangevallen, zijn door de 80-jarige Limburgse schrijfster Rosalie Sprooten gevangen.

Sprooten reed met haar auto over de Tongerseweg toen ze opeens de twee viervoeters zag lopen.

Gewond
Toen ze zag dat een van de twee pitbulls gewond was, wist ze dat er iets niet klopte. "Ik ben gestopt en heb de deur van m'n auto geopend", zegt de schrijfster. "Ik kon ze natuurlijk niet achterlaten. De honden sprongen meteen in de auto. Eentje kwam zelfs naast me zitten."

Braaf
Toen Sprooten thuiskwam, merkte ze dat de twee pitbulls niet bij haar eigen hond konden. "Ik heb ze maar apart gezet. Dat ging prima. De dieren luisterden uitstekend. Ze waren goed opgevoed en heel braaf", zegt de vrouw, die ook ambassadeur van de Dierenbescherming Limburg is.

Gevaarlijk
Even later las de Limburgse schrijfster dat de politie een waarschuwing rond had gestuurd: 'Let op!!! In de wijk #Campagne in #Maastricht lopen twee pitbulls los welke zojuist al een andere hond aan hebben gevallen'. Op dat moment besefte Sprooten dat zij die 'gevaarlijke' honden mee naar huis genomen had.

Lees ook: Politie waarschuwt: hond aangevallen door loslopende pitbulls

Gevaar voor eigen leven
"Ik kon me niet voorstellen dat dit die twee gevaarlijke dieren waren. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik ze met gevaar voor eigen leven mee naar huis heb genomen", zegt ze. "Ik heb wel even getwijfeld wat ik moest doen. Voor hetzelfde geld hadden ze de honden af willen maken."

Dierenambulance
Uiteindelijk heeft ze de dierenambulance gebeld. De twee pitbulls bleken gechipt te zijn. "De baasjes waren dus gelukkig snel opgespoord", zegt Sprooten.

Het is niet bekend van wie de pitbulls waren.

Lees ook: Pitbulls gepakt na wandeling door Maastrichtse wijk

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen