Overslaan en naar de inhoud gaan

'Gevaarlijk' stoplicht Maastricht ter discussie

Geplaatst opdinsdag 15 oktober 2019 - 7:17

Het verkeerslicht voor de Noorderbrug in Maastricht zou standaard op groen moeten staan.

Dat vindt de lokale SP-fractie in de Maastrichtse gemeenteraad.

Remmen
De partij maakt zich zorgen over de veiligheid van het verkeer, dat regelmatig op de rem moet als het stoplicht zonder reden op rood springt. Mensen die regelmatig de brug over gaan, weten inmiddels dat het licht direct weer op groen springt en remmen dus nog amper af, terwijl automobilisten van buiten de stad, wel op de rem trappen.

Gevaarlijk
Dat zorgt voor snelheidsverschillen die gevaarlijke situaties opleveren, vindt de SP. "Waarom springen deze lichten eigenlijk telkens op rood?", vraagt de partij zich af. In vragen aan het Maastrichtse college willen ze de situatie nu aan de kaak stellen.

Brandweer
Het stoplicht is geplaatst om het verkeer af te remmen als een brandweerwagen vanuit de nabijgelegen kazerne met spoed naar een brand moet. Buiten de kazerne kan er geen ander verkeer op dat punt de brug op. Alleen, als er even geen verkeer rijdt, springt het licht automatisch op rood om vervolgens weer direct op groen te springen als er een auto aankomt.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen