Overslaan en naar de inhoud gaan

'Gevaarlijk' stoplicht Maastricht ter discussie

Geplaatst opdinsdag 15 oktober 2019 - 7:17

Het verkeerslicht voor de Noorderbrug in Maastricht zou standaard op groen moeten staan.

Dat vindt de lokale SP-fractie in de Maastrichtse gemeenteraad.

Remmen
De partij maakt zich zorgen over de veiligheid van het verkeer, dat regelmatig op de rem moet als het stoplicht zonder reden op rood springt. Mensen die regelmatig de brug over gaan, weten inmiddels dat het licht direct weer op groen springt en remmen dus nog amper af, terwijl automobilisten van buiten de stad, wel op de rem trappen.

Gevaarlijk
Dat zorgt voor snelheidsverschillen die gevaarlijke situaties opleveren, vindt de SP. "Waarom springen deze lichten eigenlijk telkens op rood?", vraagt de partij zich af. In vragen aan het Maastrichtse college willen ze de situatie nu aan de kaak stellen.

Brandweer
Het stoplicht is geplaatst om het verkeer af te remmen als een brandweerwagen vanuit de nabijgelegen kazerne met spoed naar een brand moet. Buiten de kazerne kan er geen ander verkeer op dat punt de brug op. Alleen, als er even geen verkeer rijdt, springt het licht automatisch op rood om vervolgens weer direct op groen te springen als er een auto aankomt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen