Overslaan en naar de inhoud gaan

Geurts: 'Waterbedeffect tegengaan met kilometerheffing'

Geplaatst opzaterdag 10 november 2018 - 11:04

PvdA-gedeputeerde Eric Geurts staat niet afwijzend tegen het plan van VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen om de kilometerheffing voor vrachtwagens, niet alleen op autowegen maar ook op provinciale wegen in te voeren.

Met de provincies wil de minister overleggen op welke provinciale wegen vanaf 2023 de kilometerheffing moet gaan gelden.

Boter bij vis
Geurts zegt een beetje overvallen te zijn door de stap van de minister, maar kan zich er wel wat bij voorstellen. "Verkeer is net een waterbed. Als je vrachtwagens wegduwt van de autowegen, komen ze meteen op provinciale wegen. Dus is het logisch dat de minister dat wil voorkomen." Hij wil wel dat de minister boter bij de vis levert, want volgens de gedeputeerde zijn op de provinciale wegen bijvoorbeeld extra detectie-maatregelen nodig om de kilometerheffing te laten functioneren.

Kastjes vol
"Ik ben benieuwd wat deze Cora-tax betekent voor de geldstromen die naar de provincie Limburg komen", zo zegt Geurts. Hij hoopt dat het systeem dat wordt ingevoerd voor de kilometerheffing afgestemd wordt met Belgiƫ en Duitsland. "Een vrachtwagenchauffeur moet wel nog naar buiten kunnen kijken en niet zijn hele voorruit met kastjes vol hebben zitten."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen