Overslaan en naar de inhoud gaan

Geurts: 'Waterbedeffect tegengaan met kilometerheffing'

Geplaatst opzaterdag 10 november 2018 - 11:04

PvdA-gedeputeerde Eric Geurts staat niet afwijzend tegen het plan van VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen om de kilometerheffing voor vrachtwagens, niet alleen op autowegen maar ook op provinciale wegen in te voeren.

Met de provincies wil de minister overleggen op welke provinciale wegen vanaf 2023 de kilometerheffing moet gaan gelden.

Boter bij vis
Geurts zegt een beetje overvallen te zijn door de stap van de minister, maar kan zich er wel wat bij voorstellen. "Verkeer is net een waterbed. Als je vrachtwagens wegduwt van de autowegen, komen ze meteen op provinciale wegen. Dus is het logisch dat de minister dat wil voorkomen." Hij wil wel dat de minister boter bij de vis levert, want volgens de gedeputeerde zijn op de provinciale wegen bijvoorbeeld extra detectie-maatregelen nodig om de kilometerheffing te laten functioneren.

Kastjes vol
"Ik ben benieuwd wat deze Cora-tax betekent voor de geldstromen die naar de provincie Limburg komen", zo zegt Geurts. Hij hoopt dat het systeem dat wordt ingevoerd voor de kilometerheffing afgestemd wordt met België en Duitsland. "Een vrachtwagenchauffeur moet wel nog naar buiten kunnen kijken en niet zijn hele voorruit met kastjes vol hebben zitten."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen