Overslaan en naar de inhoud gaan

Geurts: 'Uitspraak mijnschade gevolgen voor andere zaken'

Geplaatst opmaandag 5 november 2018 - 13:26

De uitspraak van de Rechtbank Limburg over mijnschade kan gevolgen hebben voor andere zaken. Dat zegt gedeputeerde Eric Geurts.

De rechter bepaalde dat de mijnschade bij twee inwoners in Kerkrade niet is verjaard. Het ministerie zou daarom de schade en waardevermindering van de huizen moeten vergoeden.

Calamiteitenfonds
Bij de twee inwoners aan de Marktstraat ontstonden jaren geleden scheuren in de muren en verzakkingen in de grond. De gemeente oordeelde dat de situatie niet meer veilig was en de schade werd hersteld. De kosten waren bijna 50.000 euro. Dat bedrag is betaald door het Calamiteitenfonds van de Provincie Limburg.

Proefproces
Omdat de provincie het ministerie van Economische Zaken verantwoordelijk acht, werd met toestemming van de twee inwoners een proefproces aangespannen. De rechter stelde de provincie maandag in het gelijk. Daardoor kan ook de waardevermindering van de huizen worden vergoed.

Lees ook: Rechtbank: mijnschade Kerkrade toch niet verjaard

Verrast
De twee bewoners reageerden verrast door de uitspraak. "Het is een eerste stap en wellicht belangrijk voor schade die in de toekomst nog kan ontstaan." Ook CDA-Statenlid Max Ruiters reageerde opgetogen. "De rechter vindt de oorzaak van de schade belangrijker dan het tijdstip waarop die is ontstaan. Dat kan voor toekomstige schades heel belangrijk zijn."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen