Overslaan en naar de inhoud gaan

Geurts: 'Uitspraak mijnschade gevolgen voor andere zaken'

Geplaatst opmaandag 5 november 2018 - 13:26

De uitspraak van de Rechtbank Limburg over mijnschade kan gevolgen hebben voor andere zaken. Dat zegt gedeputeerde Eric Geurts.

De rechter bepaalde dat de mijnschade bij twee inwoners in Kerkrade niet is verjaard. Het ministerie zou daarom de schade en waardevermindering van de huizen moeten vergoeden.

Calamiteitenfonds
Bij de twee inwoners aan de Marktstraat ontstonden jaren geleden scheuren in de muren en verzakkingen in de grond. De gemeente oordeelde dat de situatie niet meer veilig was en de schade werd hersteld. De kosten waren bijna 50.000 euro. Dat bedrag is betaald door het Calamiteitenfonds van de Provincie Limburg.

Proefproces
Omdat de provincie het ministerie van Economische Zaken verantwoordelijk acht, werd met toestemming van de twee inwoners een proefproces aangespannen. De rechter stelde de provincie maandag in het gelijk. Daardoor kan ook de waardevermindering van de huizen worden vergoed.

Lees ook: Rechtbank: mijnschade Kerkrade toch niet verjaard

Verrast
De twee bewoners reageerden verrast door de uitspraak. "Het is een eerste stap en wellicht belangrijk voor schade die in de toekomst nog kan ontstaan." Ook CDA-Statenlid Max Ruiters reageerde opgetogen. "De rechter vindt de oorzaak van de schade belangrijker dan het tijdstip waarop die is ontstaan. Dat kan voor toekomstige schades heel belangrijk zijn."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen