Overslaan en naar de inhoud gaan

Geurts: 'Uitspraak mijnschade gevolgen voor andere zaken'

Geplaatst opmaandag 5 november 2018 - 13:26

De uitspraak van de Rechtbank Limburg over mijnschade kan gevolgen hebben voor andere zaken. Dat zegt gedeputeerde Eric Geurts.

De rechter bepaalde dat de mijnschade bij twee inwoners in Kerkrade niet is verjaard. Het ministerie zou daarom de schade en waardevermindering van de huizen moeten vergoeden.

Calamiteitenfonds
Bij de twee inwoners aan de Marktstraat ontstonden jaren geleden scheuren in de muren en verzakkingen in de grond. De gemeente oordeelde dat de situatie niet meer veilig was en de schade werd hersteld. De kosten waren bijna 50.000 euro. Dat bedrag is betaald door het Calamiteitenfonds van de Provincie Limburg.

Proefproces
Omdat de provincie het ministerie van Economische Zaken verantwoordelijk acht, werd met toestemming van de twee inwoners een proefproces aangespannen. De rechter stelde de provincie maandag in het gelijk. Daardoor kan ook de waardevermindering van de huizen worden vergoed.

Lees ook: Rechtbank: mijnschade Kerkrade toch niet verjaard

Verrast
De twee bewoners reageerden verrast door de uitspraak. "Het is een eerste stap en wellicht belangrijk voor schade die in de toekomst nog kan ontstaan." Ook CDA-Statenlid Max Ruiters reageerde opgetogen. "De rechter vindt de oorzaak van de schade belangrijker dan het tijdstip waarop die is ontstaan. Dat kan voor toekomstige schades heel belangrijk zijn."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen