Overslaan en naar de inhoud gaan

Geurts: 'Uitspraak mijnschade gevolgen voor andere zaken'

Geplaatst opmaandag 5 november 2018 - 13:26

De uitspraak van de Rechtbank Limburg over mijnschade kan gevolgen hebben voor andere zaken. Dat zegt gedeputeerde Eric Geurts.

De rechter bepaalde dat de mijnschade bij twee inwoners in Kerkrade niet is verjaard. Het ministerie zou daarom de schade en waardevermindering van de huizen moeten vergoeden.

Calamiteitenfonds
Bij de twee inwoners aan de Marktstraat ontstonden jaren geleden scheuren in de muren en verzakkingen in de grond. De gemeente oordeelde dat de situatie niet meer veilig was en de schade werd hersteld. De kosten waren bijna 50.000 euro. Dat bedrag is betaald door het Calamiteitenfonds van de Provincie Limburg.

Proefproces
Omdat de provincie het ministerie van Economische Zaken verantwoordelijk acht, werd met toestemming van de twee inwoners een proefproces aangespannen. De rechter stelde de provincie maandag in het gelijk. Daardoor kan ook de waardevermindering van de huizen worden vergoed.

Lees ook: Rechtbank: mijnschade Kerkrade toch niet verjaard

Verrast
De twee bewoners reageerden verrast door de uitspraak. "Het is een eerste stap en wellicht belangrijk voor schade die in de toekomst nog kan ontstaan." Ook CDA-Statenlid Max Ruiters reageerde opgetogen. "De rechter vindt de oorzaak van de schade belangrijker dan het tijdstip waarop die is ontstaan. Dat kan voor toekomstige schades heel belangrijk zijn."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen