Overslaan en naar de inhoud gaan

Getuigen trekken fietsendief van gestolen tweewieler

Geplaatst opzaterdag 20 juli 2019 - 16:37

Enkele getuigen hebben in Weert zaterdag een fietsendief aangehouden en overgedragen aan de politie.

Volgens WeertdeGekste werd de dief door voorbijgangers betrapt toen hij de fiets stal van een oudere man die bij een geldautomaat op de Emmasingel stond te pinnen.

Overgedragen
De voorbijgangers wisten de dief even verderop van de fiets te trekken en in bedwang te houden tot de politie kwam. Die heeft de fietsendief meegenomen.

Burgerarrest
In Nederland mogen ook gewone burgers iemand aanhouden die op heterdaad wordt betrapt op het plegen van een strafbaar feit, zolang bij die aanhouding geen onnodig geweld wordt gebruikt. Dat heet dan een burgerarrest.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen