Overslaan en naar de inhoud gaan

Getuigen trekken fietsendief van gestolen tweewieler

Geplaatst opzaterdag 20 juli 2019 - 16:37

Enkele getuigen hebben in Weert zaterdag een fietsendief aangehouden en overgedragen aan de politie.

Volgens WeertdeGekste werd de dief door voorbijgangers betrapt toen hij de fiets stal van een oudere man die bij een geldautomaat op de Emmasingel stond te pinnen.

Overgedragen
De voorbijgangers wisten de dief even verderop van de fiets te trekken en in bedwang te houden tot de politie kwam. Die heeft de fietsendief meegenomen.

Burgerarrest
In Nederland mogen ook gewone burgers iemand aanhouden die op heterdaad wordt betrapt op het plegen van een strafbaar feit, zolang bij die aanhouding geen onnodig geweld wordt gebruikt. Dat heet dan een burgerarrest.

Deel dit bericht via
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen