Overslaan en naar de inhoud gaan

Getuige: 'Onder mijn ogen is hij overleden. Verschrikkelijk'

Geplaatst opzaterdag 4 december 2021 - 15:21

Twee voorbijgangers vonden zaterdagochtend een zwaargewonde man op straat in het centrum van Venlo. "Hij leefde nog toen ik hem aantrof. Onder mijn ogen, misschien wel onder mijn reanimerende handen, is hij overleden. Verschrikkelijk."

Lucas Bremmers parkeerde zoals elke zaterdag rond 7:30 uur zijn scooter in de binnenstad voor een ochtendwandeling. Samen met een andere voorbijganger vond hij op de Parade de zwaargewonde man.

Op straat
"We zagen iemand liggen en dachten tegen beter weten in 'ik hoop dat dit een pop is'. Hij lag in een plas bloed. Het zag er niet goed uit." De twee voorbijgangers bellen de politie en kijken of ze iets kunnen doen. "De vrouw van de meldkamer heeft ons nog instructies gegeven over wat we konden doen, maar reanimatie mocht niet meer baten."

Binnen enkele minuten waren de hulpdiensten ter plaatse. "Mijn besef van tijd was weg, maar het moet minutenwerk zijn geweest. Heel snel vlogen hier vijf à zes politieauto's en twee ambulancewagens de straat in. Zij hebben ook nog geprobeerd de man te helpen, maar al redelijk snel was duidelijk dat het geen zin meer had en ging er een wit laken over hem heen."

Lees ook: Dode man op straat gevonden in centrum Venlo

Raam stond open
Wat er zaterdagochtend exact gebeurd is in de Venlose binnenstad, is nog niet duidelijk. Het raam van een appartement op de tweede verdieping stond open. Op het kozijn zijn bloedsporen zichtbaar, ook op de gevel van het pand en het raam een verdieping lager zit bloed.

Man opgepakt
Een 31-jarige man die in het appartement aanwezig was, is aangehouden. Wat de relatie tussen de verdachte en het slachtoffer is, weet de politie nog niet. Ook is nog onduidelijk of één van hen in het appartement woonde, vertelde een woordvoerster van de politie.

Bremmers is gevraagd een getuigenverklaring af te leggen op het politiebureau. Het voorval gaat hem niet in de koude kleren zitten. "Ik ben er een beetje misselijk van."

Uitgebreid onderzoek
De forensische opsporing kwam zaterdagochtend direct ter plaatse en deed uitgebreid onderzoek op straat en in het appartement. Ook wordt er een buurtonderzoek gedaan. De omgeving van de Parade is afgezet met politielinten.

In de drukbezochte winkelstraat hangen meerdere camera's. Ook aan het pand tegenover de tattooshop waarvoor de man werd gevonden, is een camera bevestigd. De politie hoopt dat de beelden meer duidelijkheid kunnen verschaffen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen