Overslaan en naar de inhoud gaan

Getuige moordzaak Andy de Heus: 'Hij werd gelokt met seks'

Geplaatst opmaandag 8 juni 2020 - 11:14

De ex-vrouw van moordverdachte Ronnie S. (52) heeft verklaard dat Andy de Heus bewust naar een vakantiehuisje is gelokt voordat hij werd doodgeschoten. Ook koppelt ze Paula N. aan de dood van Andy.

Ronnie en Paula zouden Andy seks hebben beloofd als hij naar het vakantiehuisje in Porta Isola in Stevensweert zou komen.

'Zij was erbij'
Volgens de ex-vrouw van Ronnie had hij hele andere plannen. "Hij wilde Andy confronteren, omdat er wiethokken van Ronnie waren leeggehaald." Paula, een vermeende scharrel van Ronnie, was er volgens de getuige bij toen Andy geconfronteerd werd. "Zij was erbij. Ook toen Andy later begraven werd", verklaarde de vrouw maandag voor de rechter. Ze claimt dat Ronnie haar dit alles vertelde.

Lees ook: Mogelijk nog vier mensen vervolgd voor moord Andy de Heus

Aanvullende verklaring
De vrouw legde door de jaren heen meerdere verklaringen af, maar justitie besloot op 11 mei toch opnieuw met haar te praten. Het resultaat was een aanvullende verklaring. Daarmee hoopte justitie meer gereedschap in handen te hebben om moord te kunnen bewijzen.

Ronnie en zijn advocaat Peer Szymkowiak zetten in op doodslag; de dood van Andy de Heus zou het resultaat zijn van een ruzie.

Wapen getrokken
Volgens zijn ex-vrouw lokte Ronnie zijn zakenpartner weliswaar naar het vakantiehuisje, maar was het niet zijn bedoeling om Andy iets aan te doen. "Ronnie heeft me verteld dat het uit de hand is gelopen. Andy zou iets hebben gebruikt en werd agressief. Toen is er een wapen getrokken. Of ik Ronnie geloof? Ik weet niet eens zeker of hij het echt heeft gedaan. Hij is een pathologische leugenaar."

Lees ook: Justitie heeft verrassingsgetuige in moordzaak Andy de Heus

Drugs en vrouw
Een andere getuige verklaart wél over een moord met voorbedachte rade. Het gaat om een Griekse celgenoot uit de periode dat Ronnie vastzat in Duitsland. "Ronnie vermoedde dat Andy drugs van hem stal en zijn ex-vrouw geneukt had. Hij lokte Andy naar het vakantiehuisje, voor een deal van een halve kilo cocaïne. Ronnie zette een wapen op zijn hoofd en zei: 'Als je bekent, laat ik je leven.' Andy bekende en smeekte voor zijn leven. Maar Ronnie schoot toch."

Samen skiën
Ronnie bleef er maandag bij dat hij Andy niet dood wilde schieten. "Die Griek, dat klopt niet zoals hij het heeft gezegd." Wel zei hij veel verdriet te hebben over Andy. "Hoe moest ik dit uitleggen? Onze families zijn aan elkaar verbonden, we gingen altijd samen skiën. Mijn peetkinderen, daar was Andy ook peetvader van. Dit is ook zwaar voor mijn familie. Zij lijden hier ook onder. Ik huil iedere dag."

Andy de Heus werd op 18 december 2012 doodgeschoten. Hij was vijf keer beschoten; twee keer in zijn hoofd, twee keer in zijn borst en één keer in zijn linkerbeen. Zijn lichaam werd pas op 18 februari 2016 gevonden bij een vijver in Stevensweert.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen