Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Gestrafte’ verpleger uit Roermond nog in BIG-register

Geplaatst opzaterdag 7 februari 2015 - 13:29

De naam van verpleegkundige Dave V. (29) uit Roermond staat nog steeds in het BIG-register, een soort databank van erkende zorgverleners.

Van het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg moest zijn naam vanwege ‘seksueel overschrijdend gedrag’ begin november al uit dat register.

Hoger beroep
De opgelegde tuchtmaatregel is niet uitgevoerd omdat V. in hoger beroep is gegaan, bevestigt secretaris Henriëtte van der Poel van het tuchtcollege. Dat heeft een opschortende werking. Het tuchtcollege had de maatregel onmiddellijk na de uitspraak kunnen laten ingaan, maar heeft dat niet gedaan omdat V. op dat moment niet werkte, zegt zij.

"Gemiddeld duurt het ongeveer een jaar voordat een hoger beroep wordt behandeld."

Zedendilict
V. werd in mei 2009 veroordeeld wegens een zedendelict. Hij werkte van oktober 2009 tot augustus 2013 op de psychiatrische afdeling van het Atrium MC in Heerlen. Enkele patiëntes maakten in die periode melding van seksueel misbruik door V. Eén van hen deed aangifte van verkrachting; de strafzaak tegen de man loopt nog.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Drie jaar cel voor ontuchtige verpleger Atrium
ziekenhuis zorg operatie gezondheid dokter
Uitgestelde operaties in Limburgse ziekenhuizen door griep
Laurentius Roermond koploper ziekenhuizentest
Kritiek op verdwijning specialismen uit Atrium houdt aan
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen