Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Gestrafte’ verpleger uit Roermond nog in BIG-register

Geplaatst opzaterdag 7 februari 2015 - 13:29

De naam van verpleegkundige Dave V. (29) uit Roermond staat nog steeds in het BIG-register, een soort databank van erkende zorgverleners.

Van het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg moest zijn naam vanwege ‘seksueel overschrijdend gedrag’ begin november al uit dat register.

Hoger beroep
De opgelegde tuchtmaatregel is niet uitgevoerd omdat V. in hoger beroep is gegaan, bevestigt secretaris Henriëtte van der Poel van het tuchtcollege. Dat heeft een opschortende werking. Het tuchtcollege had de maatregel onmiddellijk na de uitspraak kunnen laten ingaan, maar heeft dat niet gedaan omdat V. op dat moment niet werkte, zegt zij.

"Gemiddeld duurt het ongeveer een jaar voordat een hoger beroep wordt behandeld."

Zedendilict
V. werd in mei 2009 veroordeeld wegens een zedendelict. Hij werkte van oktober 2009 tot augustus 2013 op de psychiatrische afdeling van het Atrium MC in Heerlen. Enkele patiëntes maakten in die periode melding van seksueel misbruik door V. Eén van hen deed aangifte van verkrachting; de strafzaak tegen de man loopt nog.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drie jaar cel voor ontuchtige verpleger Atrium
ziekenhuis zorg operatie gezondheid dokter
Uitgestelde operaties in Limburgse ziekenhuizen door griep
Laurentius Roermond koploper ziekenhuizentest
Kritiek op verdwijning specialismen uit Atrium houdt aan
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen