Overslaan en naar de inhoud gaan

Gestopte Marcellis van voetbalveld naar businessclub

Geplaatst opmaandag 29 oktober 2018 - 16:01

Dirk Marcellis maakt, nadat hij zich onlangs genoodzaakt zag een punt te zetten achter zijn spelerscarrière, toch nog een transfer binnen de voetbalwereld.

De Horstenaar (30) gaat nu aan de slag als relatiebeheerder bij de commerciële afdeling van PEC Zwolle, zo is te lezen op de clubwebsite.

Blessureleed
Bij die club stond Marcellis de afgelopen jaren onder contract als centrale verdediger. Aanhoudend blessureleed, met als meest recente kwaal een ernstige kniekwetsuur in september, noopt hem tot het beëindigen van zijn loopbaan als speler.

Lees ook: Marcellis stopt per direct met voetballen na knieblessure

In de voetballerij
"Nadat ik de knoop heb doorgehakt om te stoppen als voetballer, kwam ik al snel tot de conclusie dat ik graag in de voetballerij actief wilde blijven", zegt Marcellis op het digitale thuis van de club. "Door mijn bijna afgeronde opleiding Topsport Management & Ondernemerschap en de goede, fijne band met de directie en kantoororganisatie van PEC Zwolle voelt het dan ook erg prettig om hier mijn zakelijke carrière af te trappen."

Marcellis gaat in zijn nieuwe functie het gesprek aan met leden van de businessclub, wordt 'sponsorenkoppelaar' en zal de club vertegenwoordigen bij netwerkevenementen.

Interlands
Als speler kwam Marcellis tot 262 Eredivisie-duels in dienst van Zwolle, NAC Breda, AZ en PSV, de club waar hij zijn carrière begon. De centrale verdediger annex rechtsback wist zelfs het Nederlands Elftal te halen: daarvoor speelde hij drie interlands.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen