Overslaan en naar de inhoud gaan

'Gestolen instrumenten direct naar buitenland'

Geplaatst opdinsdag 29 januari 2019 - 14:59

Bij de Belgische vestiging van de Ittervoortse muziekwinkel Adams gaan ze er niet vanuit dat ze de muziekinstrumenten die zondag zijn gestolen ooit nog terugvinden.

De instrumenten gaan waarschijnlijk naar een zwarte markt, misschien ergens in het Oostblok, verwacht Adams Muziekcentrale.

Ontraceerbaar
"We weten uit ervaring dat instrumenten heel moeilijk te traceren vallen, zowel nieuwe als gebruikte. Het is een kleine wereld geworden door internet. Die mensen hebben hun kanalen of hun relaties die de dingen opkopen. Weet ik veel hoe ze dat doen", zegt Rudi Jongen van Adams Muziekcentrale.

Video: L1

Muzikale criminelen
"Het spreekt natuurlijk aan. Muziekinstrumenten zijn een hobby, dat doet iedereen met plezier. Dat is natuurlijk een handeltje waar ook mensen uit het minder legale milieu zich blijkbaar mee bezighouden. Elk jaar hoor je bij muziekwinkels dat er gestolen wordt. Het komt toch wel regelmatig voor."

Occasions
De Belgische vestiging van Adams werd zondagnacht leeggeroofd door drie gemaskerde mannen. Eerst ramden ze met een gestolen busje de etalageruit. Vervolgens werden alle tweedehands blaasinstrumenten meegenomen. "We werken heel nauw samen met ons moederbedrijf in Ittervoort", legt Jongen uit. "We krijgen nu nieuwe occasions, gebruikte instrumenten, uit Ittervoort. Normaal gezien komt dat wel in orde. We betalen natuurlijk erg veel aan verzekeringsgelden elk jaar. Dus dat komt wel goed."

L1mburg Centraal
Meer hierover in L1mburg Centraal

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen