Overslaan en naar de inhoud gaan

'Gestolen instrumenten direct naar buitenland'

Geplaatst opdinsdag 29 januari 2019 - 14:59

Bij de Belgische vestiging van de Ittervoortse muziekwinkel Adams gaan ze er niet vanuit dat ze de muziekinstrumenten die zondag zijn gestolen ooit nog terugvinden.

De instrumenten gaan waarschijnlijk naar een zwarte markt, misschien ergens in het Oostblok, verwacht Adams Muziekcentrale.

Ontraceerbaar
"We weten uit ervaring dat instrumenten heel moeilijk te traceren vallen, zowel nieuwe als gebruikte. Het is een kleine wereld geworden door internet. Die mensen hebben hun kanalen of hun relaties die de dingen opkopen. Weet ik veel hoe ze dat doen", zegt Rudi Jongen van Adams Muziekcentrale.

Video: L1

Muzikale criminelen
"Het spreekt natuurlijk aan. Muziekinstrumenten zijn een hobby, dat doet iedereen met plezier. Dat is natuurlijk een handeltje waar ook mensen uit het minder legale milieu zich blijkbaar mee bezighouden. Elk jaar hoor je bij muziekwinkels dat er gestolen wordt. Het komt toch wel regelmatig voor."

Occasions
De Belgische vestiging van Adams werd zondagnacht leeggeroofd door drie gemaskerde mannen. Eerst ramden ze met een gestolen busje de etalageruit. Vervolgens werden alle tweedehands blaasinstrumenten meegenomen. "We werken heel nauw samen met ons moederbedrijf in Ittervoort", legt Jongen uit. "We krijgen nu nieuwe occasions, gebruikte instrumenten, uit Ittervoort. Normaal gezien komt dat wel in orde. We betalen natuurlijk erg veel aan verzekeringsgelden elk jaar. Dus dat komt wel goed."

L1mburg Centraal
Meer hierover in L1mburg Centraal

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen