Overslaan en naar de inhoud gaan

Gestolen erfstukken carnavalsvereniging nog steeds spoorloos

Geplaatst opwoensdag 6 februari 2019 - 13:02

Bij carnavalsvereniging De Keemeleers uit Maastricht werd vorig jaar vlak voor carnaval ingebroken. Er werd toen een verzameling erfstukken van decennia oud gestolen. De pronkstukken zijn nog steeds spoorloos.

Daarom doet de vereniging een beroep op mensen die nog oude medailles thuis hebben liggen, zo laat de Bond van Carnavalsverenigingen Limburg op Facebook weten.

Historisch archief
Unieke medailles van emotionele waarde werden gestolen uit een ruimte waarin de Keemeleers haar historisch archief bewaart. Dat meldt de vereniging op haar website.

Bijzondere items
Tussen 1948 en 2016 werd er door inmiddels wijlen president van de Keemeleers, Jos Magermans met veel moeite en inzet talloze exemplaren verzameld. "Er zaten zeer bijzondere items tussen waaronder persoonlijke huisordes van onze vorsten en heel veel speldjes", laat president Ed Moenen weten op de website van de Keemeleers.

Erkend verzamelaar
Andere carnavalsvereniging biedt hulp aan de Keemeleers. Bij het horen van de treurige gebeurtenis heeft Arno Hameleers van CV de Mineurs, als erkend verzamelaar van medailles, aangeboden om te helpen bij het opbouwen van een nieuwe verzameling.

De inbrekers die de pronkstukken gestolen hebben zijn nog steeds spoorloos.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen