Overslaan en naar de inhoud gaan

Gestolen erfstukken carnavalsvereniging nog steeds spoorloos

Geplaatst opwoensdag 6 februari 2019 - 13:02

Bij carnavalsvereniging De Keemeleers uit Maastricht werd vorig jaar vlak voor carnaval ingebroken. Er werd toen een verzameling erfstukken van decennia oud gestolen. De pronkstukken zijn nog steeds spoorloos.

Daarom doet de vereniging een beroep op mensen die nog oude medailles thuis hebben liggen, zo laat de Bond van Carnavalsverenigingen Limburg op Facebook weten.

Historisch archief
Unieke medailles van emotionele waarde werden gestolen uit een ruimte waarin de Keemeleers haar historisch archief bewaart. Dat meldt de vereniging op haar website.

Bijzondere items
Tussen 1948 en 2016 werd er door inmiddels wijlen president van de Keemeleers, Jos Magermans met veel moeite en inzet talloze exemplaren verzameld. "Er zaten zeer bijzondere items tussen waaronder persoonlijke huisordes van onze vorsten en heel veel speldjes", laat president Ed Moenen weten op de website van de Keemeleers.

Erkend verzamelaar
Andere carnavalsvereniging biedt hulp aan de Keemeleers. Bij het horen van de treurige gebeurtenis heeft Arno Hameleers van CV de Mineurs, als erkend verzamelaar van medailles, aangeboden om te helpen bij het opbouwen van een nieuwe verzameling.

De inbrekers die de pronkstukken gestolen hebben zijn nog steeds spoorloos.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen