Overslaan en naar de inhoud gaan

Gestolen auto Brunssum gebruikt voor moord op advocaat

Geplaatst opdinsdag 12 november 2019 - 21:29

Een van de auto's die is gebruikt om de straat en de woning van de in september geliquideerde advocaat Derk Wiersum te observeren, blijkt afkomstig te zijn uit Brunssum.

Dat is dinsdagavond bekendgemaakt in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Invalidenbus
Het gaat om een donkergrijze Volkswagen Transporter die in de nacht van 4 op 5 september is gestolen vanaf de Fazantlaan in Brunssum. De auto werd gebruikt voor het vervoer van invaliden. Achter in de bestelbus, die voorzien was van geblindeerde ramen, stond nog een rolstoel. Een invalidenkaart die achter de voorruit lag, is na de diefstal teruggevonden in een afvalbak in Hoensbroek.

Lekke band
De bestelwagen is later teruggevonden in een parkeergarage in Amsterdam, met een lekke band. Vermoed wordt dat de mensen die betrokken zijn bij de moord het te riskant vonden om de lekke band te laten repareren of te vervangen. Om die reden werd de wagen waarschijnlijk afgedankt.

Langdurige observatie
Het rechercheteam dat de moord op advocaat Wiersum onderzoekt, heeft het voertuig op kunnen sporen door intensieve bestudering van camerabeelden uit de buurt over een lange periode. Daaruit blijkt dat de woning van de advocaat aan de Imstenrade in de wijk Amsterdam-Buitenveldert al weken vóór de moord op 18 september werd geobserveerd.

Drie auto's
Behalve de bestelbus uit Brunssum werden voor die observatie ook een Opel Combo-bestelbus en een Renault Megane gebruikt. De Opel werd uiteindelijk door de daders gebruikt tijdens de liquidatie. De Renault is later uitgebrand teruggevonden in Den Haag.

Ridouan Taghi
Advocaat Derk Wiersum (44) stond kroongetuige Nabil B. bij in het proces tegen topcrimineel Ridouan Taghi, die ervan verdacht wordt achter een reeks liquidaties in de onderwereld te zitten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen