Overslaan en naar de inhoud gaan

Gestolen auto Brunssum gebruikt voor moord op advocaat

Geplaatst opdinsdag 12 november 2019 - 21:29

Een van de auto's die is gebruikt om de straat en de woning van de in september geliquideerde advocaat Derk Wiersum te observeren, blijkt afkomstig te zijn uit Brunssum.

Dat is dinsdagavond bekendgemaakt in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Invalidenbus
Het gaat om een donkergrijze Volkswagen Transporter die in de nacht van 4 op 5 september is gestolen vanaf de Fazantlaan in Brunssum. De auto werd gebruikt voor het vervoer van invaliden. Achter in de bestelbus, die voorzien was van geblindeerde ramen, stond nog een rolstoel. Een invalidenkaart die achter de voorruit lag, is na de diefstal teruggevonden in een afvalbak in Hoensbroek.

Lekke band
De bestelwagen is later teruggevonden in een parkeergarage in Amsterdam, met een lekke band. Vermoed wordt dat de mensen die betrokken zijn bij de moord het te riskant vonden om de lekke band te laten repareren of te vervangen. Om die reden werd de wagen waarschijnlijk afgedankt.

Langdurige observatie
Het rechercheteam dat de moord op advocaat Wiersum onderzoekt, heeft het voertuig op kunnen sporen door intensieve bestudering van camerabeelden uit de buurt over een lange periode. Daaruit blijkt dat de woning van de advocaat aan de Imstenrade in de wijk Amsterdam-Buitenveldert al weken vóór de moord op 18 september werd geobserveerd.

Drie auto's
Behalve de bestelbus uit Brunssum werden voor die observatie ook een Opel Combo-bestelbus en een Renault Megane gebruikt. De Opel werd uiteindelijk door de daders gebruikt tijdens de liquidatie. De Renault is later uitgebrand teruggevonden in Den Haag.

Ridouan Taghi
Advocaat Derk Wiersum (44) stond kroongetuige Nabil B. bij in het proces tegen topcrimineel Ridouan Taghi, die ervan verdacht wordt achter een reeks liquidaties in de onderwereld te zitten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen