Overslaan en naar de inhoud gaan

Gesprekken over verdwijnen extra terrassen op Vrijthof

Geplaatst opdonderdag 16 september 2021 - 7:38

De gemeente Maastricht is met horecaondernemers en vertegenwoordigers van omwonenden in gesprek over het voorlopig handhaven van de uitgebreide terrassen op het Vrijthof.

Aanvankelijk was afgesproken dat die zouden mogen blijven zolang de 1,5 meter-regeling geldt.

Geschikt moment
Nu op 25 september die 1,5 meter-regel verdwijnt, zouden de terrassen ook weer terug moeten naar hun oorspronkelijke grootte. "Het is niet zo dat ze op 25 september, als de 1,5 meter niet meer geldt, gelijk weg moeten. We gaan kijken naar een geschikt moment", laat een woordvoerder van de gemeente aan RTV Maastricht weten.

Het CDA heeft inmiddels al een motie ingediend om de terrassen in ieder geval tot en met het einde van het terrasseizoen, op 15 november, te laten staan. "De ondernemers in onze stad, waaronder ook de horecaondernemers, hebben moeilijke tijden gekend. Ze kunnen alle steun de komende tijd nog goed gebruiken", zegt CDA-raadslid Gabriëlle Heine.

Waslijst aan klachten
Het is wel de vraag of de omwonenden akkoord zullen gaan met het handhaven van de uitgebreide terrassen na 25 september. Zij stuurden vorige maand een brief aan het college van burgemeester en wethouders over de negatieve gevolgen van de fors uitgebreide terrassen. "Het visitekaartje van Maastricht, het mooiste plein van Nederland, wordt ernstig aangetast in zijn fysieke verschijning", stond in die brief te lezen. Aan de brief was ook een waslijst met negatieve bijeffecten van de huidige situatie toegevoegd.

Lees ook: Waslijst aan klachten: omwonenden kritisch over Vrijthof

Met de brief wilden de omwonenden duidelijk maken dat ze het niet wenselijk vinden om deze tijdelijke situatie straks permanent te handhaven, zoals meerdere horecaondernemers graag zien.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen