Overslaan en naar de inhoud gaan

Gesprekken over tram Maastricht-Hasselt nog op de rails

Geplaatst opdinsdag 13 januari 2015 - 16:46

"Er heeft een heel goed en constructief overleg plaats gevonden met de Vlaamse minister van mobiliteit over de problemen met de beoogde tramlijn Maastricht-Hasselt."

Dat zegt CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck nu nadat hij op 23 december samen met wethouder John Aarts van Maastricht om tafel heeft gezeten met de Vlaamse minister Ben Weyts.

Kosten
Eind november werd bekend dat de kosten van het project aan Nederlandse kant 30 miljoen euro hoger worden omdat de draagkracht van de Wilhelminabrug in Maastricht onvoldoende is om de tram te dragen. De realisatie van de tram staat daarmee op de helling omdat dat geld er niet is.

Lees ook: 'Tram Hasselt-Maastricht op de helling'

Communicatie
Gedeputeerde Van der Broeck wil niks zeggen over de inhoud van het overleg omdat Maastricht het voortouw heeft in de communicatie. Maar de gemeente houdt tot nu toe de kaken stijf op elkaar over het dossier; mede in afwachting van een uitspraak van de Raad van State.

Alternatieven
Toch lijkt er gekeken te zijn naar alternatieve oplossingen want 'het overleg had ook anders kunnen verlopen. Vlaanderen had de hakken in het zand kunnen zetten,' aldus de gedeputeerde.

Openheid van zaken
Hij verwacht dat half februari openheid van zaken kan worden gegeven in een gezamenlijke bijeenkomst van de Maastrichtse gemeenteraad en het Limburgs Parlement.

Lees ook: 'Tramhalte moet in centrum Maastricht komen'

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Maastricht en provincie willen tramlijn Maastricht-Hasselt
PvdA voert druk op in tramdossier Maastricht-Hasselt
Onderzoek nieuwe tramhaltes Maastricht kost 1,5 miljoen
Mogelijk toch weer groen licht voor tram naar Hasselt
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen