Overslaan en naar de inhoud gaan

Gesprekken over tram Maastricht-Hasselt nog op de rails

Geplaatst opdinsdag 13 januari 2015 - 16:46

"Er heeft een heel goed en constructief overleg plaats gevonden met de Vlaamse minister van mobiliteit over de problemen met de beoogde tramlijn Maastricht-Hasselt."

Dat zegt CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck nu nadat hij op 23 december samen met wethouder John Aarts van Maastricht om tafel heeft gezeten met de Vlaamse minister Ben Weyts.

Kosten
Eind november werd bekend dat de kosten van het project aan Nederlandse kant 30 miljoen euro hoger worden omdat de draagkracht van de Wilhelminabrug in Maastricht onvoldoende is om de tram te dragen. De realisatie van de tram staat daarmee op de helling omdat dat geld er niet is.

Lees ook: 'Tram Hasselt-Maastricht op de helling'

Communicatie
Gedeputeerde Van der Broeck wil niks zeggen over de inhoud van het overleg omdat Maastricht het voortouw heeft in de communicatie. Maar de gemeente houdt tot nu toe de kaken stijf op elkaar over het dossier; mede in afwachting van een uitspraak van de Raad van State.

Alternatieven
Toch lijkt er gekeken te zijn naar alternatieve oplossingen want 'het overleg had ook anders kunnen verlopen. Vlaanderen had de hakken in het zand kunnen zetten,' aldus de gedeputeerde.

Openheid van zaken
Hij verwacht dat half februari openheid van zaken kan worden gegeven in een gezamenlijke bijeenkomst van de Maastrichtse gemeenteraad en het Limburgs Parlement.

Lees ook: 'Tramhalte moet in centrum Maastricht komen'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Maastricht en provincie willen tramlijn Maastricht-Hasselt
PvdA voert druk op in tramdossier Maastricht-Hasselt
Onderzoek nieuwe tramhaltes Maastricht kost 1,5 miljoen
Mogelijk toch weer groen licht voor tram naar Hasselt
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen